När jag har tid....

När jag har tid....

Jobbigt kvartal

VadPosted by Eva Gustafsson Sun, March 12, 2017 19:48:50
Första kvartalet har varit tungt. Jag var ju sjuk i december, rätt många veckor...Nu i slutet februari var det dags igen. Gick hem en fredag och hade närmare 39 graders feber, även Tobbe vart dålig på söndagen.

Fredagen på sportlovet var jag inte sjuk utan kompade och hade bokat veterinärtid för koll angående svampen. Nu hade hennes proteinvärden gått ner till normalasmiley
Nu är vi i alla fall igång igen. Känns skönt. I går gick jag och Jojo ut en hyfsad långrunda vid motionsspåret i Björknäs. 7.4 km landade vi på. Strålande sol och mycket snö hade smält bort men fortfarande ganska halt på sina ställen där solen inte ligger på.
I morse efter promenaden bakade jag två brödlimpor sen gick Tobbe och jag en runda med Bäzta i Nyckelviken. Mycket mer is där än vid Björknäs. Kom upp på ett berg där vi drack kaffe och ringde ett facetime samtal till syrran och Sten nere i Tourette.


Nu ser jag mest fram emot att få packa ner vinterkläderna och kunna byta kängor och Icebugs mot lågskor och gympadojor. Vi fick dra ner Bäztas matranson då vi inte gick lika långa promenader men nu kan hon få mer käk igen.

I Wasas skidspår

TräningPosted by Eva Gustafsson Sat, February 04, 2017 22:03:15

Nu var det typ 2 år sen jag åkte längdskidor sist, och innan dess var jag ju inte direkt någon Johaug eller Kalla.
Trots detta gick det hyfsat bra faktiskt. Var ju lite rädd att det skulle vara högre backar än jag skulle klara av så jag frågade efter ett platt. Och fick ett platt. Vasaloppsvägen förbi campingen i Mora. Sen var det tävlingar en bit bort. Jag hade ca 1 km fram o tillbaka med en sluttning och sväng. När vi kom dit sa jag till Tobbe
att jag kommer att hamna i älven. Nej det gör du inte, svarade han. Ska vi slå vad?
Sen frågade han vem som förloradesmiley. Jag så klart eftersom jag inte hamnade där utan klarade svängen i sluttningen. Det gjorde jag även de andra 3 ggr. Jag kom nämligen att åka ett par ggr där. 5 km blev det! Snabbt gick det inte men jag tränade på de olika växlarna och försökte ta mig fram utan att använda stavarna. Sen blev jag grymt trött i ryggen så det tog!
Tobbe åkte iväg på egen tur efter andra sträckan med mig, och åkte en bit upp mot Evertsberg innan han vände.

Jag tog med mig Bäzta ut sen en sväng. Och bollen, lös glad hund hittade en stor parkering som en grusad fotbollsplan som inte var snorhal så där tränade vi lite lydnad och lekte. Inga foton tyvärr, fullt fokus på hunden, närvarande matte i leken ska det varasmiley.
Väl hemma var det mat till hunden och vila, hela flocken somnade i sängen. Bäzta SÅ nöjd över att sova hos oss, så när vi vaknade och hon verkligen behövde ut igen, hässjade för fullt. Tobbe klädde på ytterkläderna o Bäzta tryckte ner sig och skulle INTE lämna mig o sängen! Till slut kom de iväg o nu nyskiten hund slängt ut sig på golvet.
Gissa vad vi tränar!

TräningPosted by Eva Gustafsson Tue, January 31, 2017 21:55:42

Nu är det ju så att det har hänt en massa inom hundträning sen jag skaffade Lachie i februari 1985, som tur är. Lite av det som hänt de senaste åren är att hunden ska få tänka själv, hur den ska göra för att få sin belöning. Den som först gissar rätt på vad det är jag egentligen vill att hon ska göra får en dessert!

Mycket har hänt

VadPosted by Eva Gustafsson Sat, December 03, 2016 20:58:42
Oj, här har inte uppdaterats på länge!
Ganska snart efter att jag fyllt år sålde vi vårt kära hussmiley. Anledningen till det är ju inte att vi inte har trivts för det har vi! Men nacken är ibland sämre och huset har inte optimal planlösning för onda kroppar. Även om jag älskar gamla hus.


Vi har varit ute och tävlat, Bäzta och jag. Gjorde en fantastisk rallyrunda med resultat 97 p. Om jag inte klantat mig på den innan, det var dubbla starter, så hade jag haft bra på den också.


Vi har alltså flyttat till lägenhet och har nu inte någon tomt till hjulhuset.
Mellsta camping har börjat med vintercamping så vi hade tur att få en plats och vi är här nu. SÅ skönt. Vi köpte vinterförtält och har nu i helgen lagt på vintersäkring och stormlinor.


Lägenheten är en liten 3:a på 67,5 kvadratmeter. Men bra planlösning och att den ligger utan trappor, för min och Bäztas skull, gör att den snabbt kändes hemma. Även om arbetsrummet just nu är en jättestor hinderbana. Det blir himla bra!Födelsedagsveckan..

RoligtPosted by Eva Gustafsson Wed, June 08, 2016 20:53:17

En fantastisk vecka har gått! Jobbade måndag och tisdag sen var det studiedag på onsdagen så då var jag kompledig samt på fredag. Fantasiska dagar att vara ledig. Fixat i trädgård, varit ute med Bäzta ordentligt och spårat. Tog årets första dopp och simtur också. När Tobbe och Bäzta gick i Velam cyklade jag ner till Kocktorpssjön. Ingen aning om temperatur då termometern låg i bilen men ett par raska längder fram och tillbaka blev det.
Fredagen åkte jag till stan och träffade pappa, Kerstin och Stina på Djurgården. Vi tog oss ut till Rosendahl och tittade på växter och fikade. Fick en förskottspresent av Stina.
Under tiden vi var i stan hade Alexandra och Martin kommit hem. Och de var kvar när jag kom, de skulle ju in till stan och träffa Odd. Därefter var jag alltså och badade.

Lördagen vaknade jag av Tobbe som kom sjungandes med Champagne, jordgubbar och presenter. Bäzta vankar lite och jag tänkte släppa ut henne men hon ville upp i sängen till oss. Efter en stund säger han
”Attan, det glömde jag, ligg kvar” kommer sen tillbaka med jättevackra röda rosor! Fina presenter också o sen ringer syrran och Sten och sjunger för mig. Efter en stund mer sång, utifrån så jag tackar dem och lägger på. Alexandra och Martin? Nej, ingen mansstämma och jag lokaliserar till utanför sovrummet. Där står Cilla och Jo-Jo och sjunger så fint! Ner och tar emot dem i morgonrock. Vilken vacker blomkruka de fixat

Medan de huserade i mitt kök klädde jag på mig. Jag var totalt överrumplad! Annars hade jag fotograferat dem. För en syn som sällan skådar är att Cilla frivilligt ställer sig i köket! Hon tar hellre gladeligen hand om alla flockens hundar ute. Jättetrevlig morgon. Stackars Cilla hade haft sju helsikes funderingar på stavningen av Lachish. Tobbe hade fått leta reda på några gamla album där hans namn stod och Cilla hade frågat tio gånger för att försäkra sig om att det verkligen var JAG som skrivit. Skum stavning jag vet. Han hade fotat och messat över. Därefter åkte de till Velamsund och la spår, även till Bäzta!Alla skötte sig jättefint!

Frampå kvällen var det så dags att göra sig i ordning och åka ner till Kafé Koloni i Saltsjö-Duvnäs och ta emot gäster. Lika trevligt som alltid kombinerat med fantastiskt god mat och lika fantastiskt väder att fira i. 7 Maj går att lita på! Lite champagne i bersån tal av min far och fotografering sen satte vi oss till bords. Därefter var det kaffe och tårta här hemma i trädgården.

Tack alla inblandade för att ni gjorde min födelsedag fantastisk. Syster och Sten var ju med också från Tourette tack vare teknikens värld. Tack också för fina presenter och blomster. Vart resan sen bär är det ingen som vet…Alaska…Skottland…Irland….Australien …Öland
Hade ingen aning om att rosa boa hörde till när man fyller 50 men det gjorde det visst....
Nu hittar jag inte resten av bilderna som Tobbe tog. MEN de kommer att läggas in i galleriet! Avslutar istället med bilder av det jag gjort i helgen. Fixat o städat i rabatter, satt lite nya plantor och en Austinros som jag hämtat av presentkortet från Plantagen.


Lite nytt under solen

TräningPosted by Eva Gustafsson Fri, April 15, 2016 21:54:17

Så har halva vårterminen gått. Till och med ungarna tycker det går fort. En av killarna sa, när vi avslutade skoldagen i klassrummet och talade om vad som vi skulle göra dagen därpå…Men det gör vi ju på fredagar? ….. Ja, det är fredag imorgon svarade läraren och jag unisont. Han bara tittade storögt. VA? Redan…jaha….!

Påsken skulle jag ha tillbringat med tjejgänget i Kloten men kände att jag bara inte orkade…allt går liksom bara runt runt runt…. Vi stannade hemma istället. Hade väldigt skönt i skogen med Bäzta. Vi bodde faktiskt i husvagnen på baksidan! Tobbe målade nämligen om taket och det luktade så starkt så vi kunde inte vara inne

Fåglarna sjunger så fantastiskt. Denna hackspett…Sjunger inte så jättefint, om det nu är den. Jag vaknar runt tre-fyra varje morgon av att det hackar någonstans. Tacken för att den fått käk hela vintern!

Lilla B och jag var o tränade lydnad på Nacka BK en em i påskhelgen. Var evigheter sen vi tränade brukset och jag tänkte att hon nog glömt framförgåendet. Hej o hå jäklar vad hon satt fart! Galopperade ut så jag tror att vi kan så nån rabatt i den fåran! Och linförighten! Hon studsade fot men en underbar energi. Någon för långt fram i position men sån underbar utstrålning.

Förra lördagen mötte vi upp Cilla, Peter och Lava vid Erstaviks parkering. Laddade och klara för grillning och spår. Vi knatar en bit och pratar lite om selar och jag ber Cilla kolla på Bäzta då jag tycker den sitter lite dåligt. När hon gör det inser jag nåt fel….Tur att Tobbe har långa ben, och att jag bad Cilla kolla innan vi kommit ännu längre. Kan ju tillägga att Lava var mer bekymrad över att Tobbe sprang iväg än vad Bäzta var. Hon är van att Tobbe försvinner ibland. Han kommer ju tillbaka! Vi hade munkorgen med ifall hon skulle hitta nåt olämpligt, typ svamp, men den vart mest liggande. Då hittade Lava den. Jag försökte ta på henne den men det var jättekonstigt sa Lava, så där ska man ju inte bära grejor! Så visade hon mig och Bäzta hur man skulle göra. Kolla Bäztas uttryck i bakgrunden. De verkar inte riktigt vara överens om hur den ska sitta…

I söndags fixade vi lite i trädgården, samt var ute och sprang. På onsdagen var första lydnadsträningen på Södra och det har vi längtat efter båda två. Kul att träffa klubbkompisar igen och träningen är ju inte fy skam heller. Även på Södra mindes hon framförgåendet. Kom ihåg allt sa hon! Vi tränade även lite enskild platsliggning och konstaterade att det är mycket slickningar runt mungipan även utan andra hundar. Skitjobbigt är det säger Bäzta. Back to basic med bebis-träning.

Lava fick också träna såklart! Framåtsändande med snurr är något jag uppskattar mer än domarna. Man får inga charmpoäng men det ser as-coolt ut. Lava fick en av Bäztas bollar. En gul stor som hon aldrig riktigt gillar. Det gjorde Lava, då i alla fall. Hon är duktig på att springa också och eftersom inga andra hundar tränade då så störde hon ju ingen. Tyvärr törs jag inte låta Bäzta springa runt så där när det inte är inhägnat då hon har rätt mycket åsikter som kan få henne att hitta på lite oönskade polisuppdrag. Men vi har hyfsat stor tomt att köra race på!

Vi har kommit igång med löpningen igen och springer 4 km ett par ggr i veckan. Brukar springa 2 kvällar och vila den tredje men märkte i måndags att spåret nog är för tufft att springa två dagar i rad. Mycket uppför. Det får bli att springa var tredje dag istället och lägga in mer lydnad däremellan. Nu är det dags att krypa till kojs snart. Ny fantastisk dag väntar imorgon!

Hostan bättre, och musikåret 2015

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sun, March 06, 2016 17:14:59

Först och främst...Idag skulle Asta fyllt 15 årsmiley. Hoppas du har det bra i hundhimlen älskade hund, och att du har hallon året runt!

Nu har hostan släppt rätt mycket. Förra helgen åkte vi ut till Björkvik för att gå i lugn och ro. Pyttsan! Var HUR många bilar som helst på parkeringen trots att det inte är sommar. Knatade runt lite vid klipporna och ner en sväng så det blev några kilometer i alla fall.

Skönt att åka skridskor så. Vi hoppas få ny chans till nästa säsong att den kan bli lite riktig vinter under vintern. Lita har vi också hunnit åka i alla fall.

Nu har jag jobbat en vecka när det var sportlov, inte många barn tror vi hade 27 som mest. Över 100 barn lediga de flesta dagar.

På torsdagen tog jag ut lite komp, vi skulle till Susanne på djurakuten. Rebecca ringde tidigare på dagen och berättade Bäztas urinprov vi lämnade förra veckan nu såg bra ut, skönt. När vi kom till Susanne för årlig kontroll ställde Tobbe som vanligt upp lilla B på vågen medan jag anmälde oss. 33.6 kilo! HUR blev hon så tjock när vi slutat med kortison igen i december? Vet att de går upp av Veggiedent också som hon får för tänderna men hon har inte fått så ofta. Likaså godispåsen hon fick av Jojo i nyårspresent. Det var typ en halvårsförbrukning eftersom hon bara får 1/vecka.

Nå, efter att ha varit sjuk och inte kunnat röra mig så mycket så är det fler än Bäzta som behöver dumpa några kilon. Igår var vi då och testade motionsspåret i Velamsund. På vägen la jag ett litet spår till Bäzta på ca 400 m som fick ligga till sig. Vi åkte ner och det var ganska många ställen som inte gick att springa på men ca 2 km joggade vi nog runt av de 2.5 som det är på. Sen alltså spåret som hon hade rätt mycket spring i. Började med att hon åt skit vilket jag blev skitsur på. Hade inte munkorgen på henne nu men efter att ha fräst i ordentligt bestämde hon sig för att spåra. Tog alla utom en och jag är rätt nöjd.

Avslutar med lite av förra årets musikevenemang. Konsert i Dalhalla i Juli med Lundell såklart. Vi ställde husvagnen på stora parkeringen och det var ömsom sol ömsom regn. Jag hade lagt ett spår som jag trodde regnat bort men det gick jättebra. Sen fick hon sova kvar i husvagnen medan vi gick ner till Arenan. Började inte så bra då vi inte fick stå upp och alla som varit på konserter med Uffe ser ju att han lider lika mycket som oss. Efter ett tag sa han”- Nä nu orkar jag inte se er frysa mer!” och drog igång fullt ös. Några hade ställt sig mellan raderna vilket jag anslöt till . Några tjejer stod bredvid mig och jag såg hur vakten en bråkdel tittade bort och sa NU så sprang vi alla fram och hamnade längst fram, som det ska vara alltså!


Jag var däremot inte på Grönan. Brukar vara så kaotiskt med folk och många som bara är där och bälgar öl. Men på Göta Lejon i November och Kalmarsalen med min ungdomskompis Helene från Påskallavik. Utöver detta har jag varit på något jag önskat i många år. Fick tag på biljetter till U2!! Första spelningen var det något pucko som tagit in en pistol så då utrymdes hela Globen. Efter att ha väntat ett tag insåg jag och några till att de kommer inte att bli något. Tobbe var snäll och kom och hämtade mig eftersom klockan var mycket men inte mer än att han orkade, och skulle jag åkt kommunalt skulle det blivit jättesent. Nu blev konserten flyttad till tisdagen efter och då tog jag bilen. Konserten var värd att väntas på! Såklart.
Inte de bästa bilderna tyvärr, minnet bättre!

Tycker ändå att det är konstigt att de skriver att konserten börjar en timma innan de ens planerar att börja, för att de utgår från att folk inte passar tiden. Där är Uffe att lita på. Står det 19.30 börjar han 19.30, det är ditt ansvar om du kommer för sent och missar halva. Det var alles för idag!

Lite uppdatering

VadPosted by Eva Gustafsson Thu, February 18, 2016 16:25:38

Så var det dags för uppdatering. Det har i och för sig inte varit mycket att blogga om, mycket har ju stått på FB som skett men tänker inte skriva så mycket där… Nu har jag varit hemma ett par dagar. Hade 38.8 när jag kom hem i tisdags eftermiddag. Ligger normalt på 36.6. Inte undra på att jag hade ont i huvudet o mådde illa hela dagen.Nu har hon lufsat runt med mig här hemma med lite lek i trädgården och kortare prommis så har husse fått gå längre på kvällen

Bäzta åt flugsvamp tror vi, eller annat giftig svamp i oktober. In på Bagis sent på kvällen och fick sova. Det var läskigt hur snabbt hon blev dålig. Lilla hjärtat fick bli inlagd ett helt dygn nästan utan sin matte…
Hem dagen därefter och hade tydligen försökt sikta in sig på ny flugsvamp men Anneli hade hunnit stoppa henne. Återkontroller i massor och sterilt urinprov i samband med ultraljud. Nu uppföljning på sportlovet med nytt urinprov. Hoppas värdena är bättre.
I samband med detta har jag inte heller mått jättebra direkt. Lågt blodtryck så jag faller som ett korthus fast utan hjälp utan benen bara vikt sig. Läskigt. Nu går alltså Bäzta med munkorg för att inte få i sig nåt mer giftigt. Jag har baggenbältet o sele på henne för att hon ska vara kvar hos mig även om jag faller. Inte gjort det på länge nu dock. Mycket skit är det och har varit men jag var på nackröntgen då jag blivit gradvis sämre efter att ha ökat på arbetstiden successivt till att gå upp i heltid vilket jag märkt inte går. MRT på nacken hade massa intressanta ord som krävde en ordbok men den konstiga o ofta förekommande huvudvärken ledde till ny MRT för hjärnan. Sov nog inte nånting natten månd-tisdag. Dock var det som tur är ingen hjärntumör så det är troligtvis whiplashen som spökar. Ska ta nytt ämnesomsättningsprov ingen för att kolla att det är rätt. Det har också varit jobbigt att ställa in. Det sjunker ju när man blir äldre, men om man inte haft egen ämnesomsättning kan den inte sjunka tycker jag. Men Levaxindosen måste ju ändras.

Träning har det inte blivit så mycket med alltså, men tränar hemma lite, på kul. Tänker inte tävla mer. Lilla damen fyller sju år och har haft hälsoproblem, vi tränar intellektet för att det är kul. Men har kanske fått nåt nytt kul att fokusera på, tack Cilla. Och idag fick jag mail om att jag kommit med! Nosework är det vi ska ägna oss åt som flera andra men tänker för min del också att det är bra med tanke på att det är en sysselsättning jag kan göra även om jag har ont i nacken.
Allt för denna gång!


Eftersom det var evigheter sen jag skrev här är det kul att se om nån ens går in, så gör ni det lämna gärna en liten kommentarsmileyNext »