När jag har tid....

När jag har tid....

Mycket har hänt

VadPosted by Eva Gustafsson Sat, December 03, 2016 20:58:42
Oj, här har inte uppdaterats på länge!
Ganska snart efter att jag fyllt år sålde vi vårt kära hussmiley. Anledningen till det är ju inte att vi inte har trivts för det har vi! Men nacken är ibland sämre och huset har inte optimal planlösning för onda kroppar. Även om jag älskar gamla hus.


Vi har varit ute och tävlat, Bäzta och jag. Gjorde en fantastisk rallyrunda med resultat 97 p. Om jag inte klantat mig på den innan, det var dubbla starter, så hade jag haft bra på den också.


Vi har alltså flyttat till lägenhet och har nu inte någon tomt till hjulhuset.
Mellsta camping har börjat med vintercamping så vi hade tur att få en plats och vi är här nu. SÅ skönt. Vi köpte vinterförtält och har nu i helgen lagt på vintersäkring och stormlinor.


Lägenheten är en liten 3:a på 67,5 kvadratmeter. Men bra planlösning och att den ligger utan trappor, för min och Bäztas skull, gör att den snabbt kändes hemma. Även om arbetsrummet just nu är en jättestor hinderbana. Det blir himla bra!Födelsedagsveckan..

RoligtPosted by Eva Gustafsson Wed, June 08, 2016 20:53:17

En fantastisk vecka har gått! Jobbade måndag och tisdag sen var det studiedag på onsdagen så då var jag kompledig samt på fredag. Fantasiska dagar att vara ledig. Fixat i trädgård, varit ute med Bäzta ordentligt och spårat. Tog årets första dopp och simtur också. När Tobbe och Bäzta gick i Velam cyklade jag ner till Kocktorpssjön. Ingen aning om temperatur då termometern låg i bilen men ett par raska längder fram och tillbaka blev det.
Fredagen åkte jag till stan och träffade pappa, Kerstin och Stina på Djurgården. Vi tog oss ut till Rosendahl och tittade på växter och fikade. Fick en förskottspresent av Stina.
Under tiden vi var i stan hade Alexandra och Martin kommit hem. Och de var kvar när jag kom, de skulle ju in till stan och träffa Odd. Därefter var jag alltså och badade.

Lördagen vaknade jag av Tobbe som kom sjungandes med Champagne, jordgubbar och presenter. Bäzta vankar lite och jag tänkte släppa ut henne men hon ville upp i sängen till oss. Efter en stund säger han
”Attan, det glömde jag, ligg kvar” kommer sen tillbaka med jättevackra röda rosor! Fina presenter också o sen ringer syrran och Sten och sjunger för mig. Efter en stund mer sång, utifrån så jag tackar dem och lägger på. Alexandra och Martin? Nej, ingen mansstämma och jag lokaliserar till utanför sovrummet. Där står Cilla och Jo-Jo och sjunger så fint! Ner och tar emot dem i morgonrock. Vilken vacker blomkruka de fixat

Medan de huserade i mitt kök klädde jag på mig. Jag var totalt överrumplad! Annars hade jag fotograferat dem. För en syn som sällan skådar är att Cilla frivilligt ställer sig i köket! Hon tar hellre gladeligen hand om alla flockens hundar ute. Jättetrevlig morgon. Stackars Cilla hade haft sju helsikes funderingar på stavningen av Lachish. Tobbe hade fått leta reda på några gamla album där hans namn stod och Cilla hade frågat tio gånger för att försäkra sig om att det verkligen var JAG som skrivit. Skum stavning jag vet. Han hade fotat och messat över. Därefter åkte de till Velamsund och la spår, även till Bäzta!Alla skötte sig jättefint!

Frampå kvällen var det så dags att göra sig i ordning och åka ner till Kafé Koloni i Saltsjö-Duvnäs och ta emot gäster. Lika trevligt som alltid kombinerat med fantastiskt god mat och lika fantastiskt väder att fira i. 7 Maj går att lita på! Lite champagne i bersån tal av min far och fotografering sen satte vi oss till bords. Därefter var det kaffe och tårta här hemma i trädgården.

Tack alla inblandade för att ni gjorde min födelsedag fantastisk. Syster och Sten var ju med också från Tourette tack vare teknikens värld. Tack också för fina presenter och blomster. Vart resan sen bär är det ingen som vet…Alaska…Skottland…Irland….Australien …Öland
Hade ingen aning om att rosa boa hörde till när man fyller 50 men det gjorde det visst....
Nu hittar jag inte resten av bilderna som Tobbe tog. MEN de kommer att läggas in i galleriet! Avslutar istället med bilder av det jag gjort i helgen. Fixat o städat i rabatter, satt lite nya plantor och en Austinros som jag hämtat av presentkortet från Plantagen.


Lite nytt under solen

TräningPosted by Eva Gustafsson Fri, April 15, 2016 21:54:17

Så har halva vårterminen gått. Till och med ungarna tycker det går fort. En av killarna sa, när vi avslutade skoldagen i klassrummet och talade om vad som vi skulle göra dagen därpå…Men det gör vi ju på fredagar? ….. Ja, det är fredag imorgon svarade läraren och jag unisont. Han bara tittade storögt. VA? Redan…jaha….!

Påsken skulle jag ha tillbringat med tjejgänget i Kloten men kände att jag bara inte orkade…allt går liksom bara runt runt runt…. Vi stannade hemma istället. Hade väldigt skönt i skogen med Bäzta. Vi bodde faktiskt i husvagnen på baksidan! Tobbe målade nämligen om taket och det luktade så starkt så vi kunde inte vara inne

Fåglarna sjunger så fantastiskt. Denna hackspett…Sjunger inte så jättefint, om det nu är den. Jag vaknar runt tre-fyra varje morgon av att det hackar någonstans. Tacken för att den fått käk hela vintern!

Lilla B och jag var o tränade lydnad på Nacka BK en em i påskhelgen. Var evigheter sen vi tränade brukset och jag tänkte att hon nog glömt framförgåendet. Hej o hå jäklar vad hon satt fart! Galopperade ut så jag tror att vi kan så nån rabatt i den fåran! Och linförighten! Hon studsade fot men en underbar energi. Någon för långt fram i position men sån underbar utstrålning.

Förra lördagen mötte vi upp Cilla, Peter och Lava vid Erstaviks parkering. Laddade och klara för grillning och spår. Vi knatar en bit och pratar lite om selar och jag ber Cilla kolla på Bäzta då jag tycker den sitter lite dåligt. När hon gör det inser jag nåt fel….Tur att Tobbe har långa ben, och att jag bad Cilla kolla innan vi kommit ännu längre. Kan ju tillägga att Lava var mer bekymrad över att Tobbe sprang iväg än vad Bäzta var. Hon är van att Tobbe försvinner ibland. Han kommer ju tillbaka! Vi hade munkorgen med ifall hon skulle hitta nåt olämpligt, typ svamp, men den vart mest liggande. Då hittade Lava den. Jag försökte ta på henne den men det var jättekonstigt sa Lava, så där ska man ju inte bära grejor! Så visade hon mig och Bäzta hur man skulle göra. Kolla Bäztas uttryck i bakgrunden. De verkar inte riktigt vara överens om hur den ska sitta…

I söndags fixade vi lite i trädgården, samt var ute och sprang. På onsdagen var första lydnadsträningen på Södra och det har vi längtat efter båda två. Kul att träffa klubbkompisar igen och träningen är ju inte fy skam heller. Även på Södra mindes hon framförgåendet. Kom ihåg allt sa hon! Vi tränade även lite enskild platsliggning och konstaterade att det är mycket slickningar runt mungipan även utan andra hundar. Skitjobbigt är det säger Bäzta. Back to basic med bebis-träning.

Lava fick också träna såklart! Framåtsändande med snurr är något jag uppskattar mer än domarna. Man får inga charmpoäng men det ser as-coolt ut. Lava fick en av Bäztas bollar. En gul stor som hon aldrig riktigt gillar. Det gjorde Lava, då i alla fall. Hon är duktig på att springa också och eftersom inga andra hundar tränade då så störde hon ju ingen. Tyvärr törs jag inte låta Bäzta springa runt så där när det inte är inhägnat då hon har rätt mycket åsikter som kan få henne att hitta på lite oönskade polisuppdrag. Men vi har hyfsat stor tomt att köra race på!

Vi har kommit igång med löpningen igen och springer 4 km ett par ggr i veckan. Brukar springa 2 kvällar och vila den tredje men märkte i måndags att spåret nog är för tufft att springa två dagar i rad. Mycket uppför. Det får bli att springa var tredje dag istället och lägga in mer lydnad däremellan. Nu är det dags att krypa till kojs snart. Ny fantastisk dag väntar imorgon!

Hostan bättre, och musikåret 2015

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sun, March 06, 2016 17:14:59

Först och främst...Idag skulle Asta fyllt 15 årsmiley. Hoppas du har det bra i hundhimlen älskade hund, och att du har hallon året runt!

Nu har hostan släppt rätt mycket. Förra helgen åkte vi ut till Björkvik för att gå i lugn och ro. Pyttsan! Var HUR många bilar som helst på parkeringen trots att det inte är sommar. Knatade runt lite vid klipporna och ner en sväng så det blev några kilometer i alla fall.

Skönt att åka skridskor så. Vi hoppas få ny chans till nästa säsong att den kan bli lite riktig vinter under vintern. Lita har vi också hunnit åka i alla fall.

Nu har jag jobbat en vecka när det var sportlov, inte många barn tror vi hade 27 som mest. Över 100 barn lediga de flesta dagar.

På torsdagen tog jag ut lite komp, vi skulle till Susanne på djurakuten. Rebecca ringde tidigare på dagen och berättade Bäztas urinprov vi lämnade förra veckan nu såg bra ut, skönt. När vi kom till Susanne för årlig kontroll ställde Tobbe som vanligt upp lilla B på vågen medan jag anmälde oss. 33.6 kilo! HUR blev hon så tjock när vi slutat med kortison igen i december? Vet att de går upp av Veggiedent också som hon får för tänderna men hon har inte fått så ofta. Likaså godispåsen hon fick av Jojo i nyårspresent. Det var typ en halvårsförbrukning eftersom hon bara får 1/vecka.

Nå, efter att ha varit sjuk och inte kunnat röra mig så mycket så är det fler än Bäzta som behöver dumpa några kilon. Igår var vi då och testade motionsspåret i Velamsund. På vägen la jag ett litet spår till Bäzta på ca 400 m som fick ligga till sig. Vi åkte ner och det var ganska många ställen som inte gick att springa på men ca 2 km joggade vi nog runt av de 2.5 som det är på. Sen alltså spåret som hon hade rätt mycket spring i. Började med att hon åt skit vilket jag blev skitsur på. Hade inte munkorgen på henne nu men efter att ha fräst i ordentligt bestämde hon sig för att spåra. Tog alla utom en och jag är rätt nöjd.

Avslutar med lite av förra årets musikevenemang. Konsert i Dalhalla i Juli med Lundell såklart. Vi ställde husvagnen på stora parkeringen och det var ömsom sol ömsom regn. Jag hade lagt ett spår som jag trodde regnat bort men det gick jättebra. Sen fick hon sova kvar i husvagnen medan vi gick ner till Arenan. Började inte så bra då vi inte fick stå upp och alla som varit på konserter med Uffe ser ju att han lider lika mycket som oss. Efter ett tag sa han”- Nä nu orkar jag inte se er frysa mer!” och drog igång fullt ös. Några hade ställt sig mellan raderna vilket jag anslöt till . Några tjejer stod bredvid mig och jag såg hur vakten en bråkdel tittade bort och sa NU så sprang vi alla fram och hamnade längst fram, som det ska vara alltså!


Jag var däremot inte på Grönan. Brukar vara så kaotiskt med folk och många som bara är där och bälgar öl. Men på Göta Lejon i November och Kalmarsalen med min ungdomskompis Helene från Påskallavik. Utöver detta har jag varit på något jag önskat i många år. Fick tag på biljetter till U2!! Första spelningen var det något pucko som tagit in en pistol så då utrymdes hela Globen. Efter att ha väntat ett tag insåg jag och några till att de kommer inte att bli något. Tobbe var snäll och kom och hämtade mig eftersom klockan var mycket men inte mer än att han orkade, och skulle jag åkt kommunalt skulle det blivit jättesent. Nu blev konserten flyttad till tisdagen efter och då tog jag bilen. Konserten var värd att väntas på! Såklart.
Inte de bästa bilderna tyvärr, minnet bättre!

Tycker ändå att det är konstigt att de skriver att konserten börjar en timma innan de ens planerar att börja, för att de utgår från att folk inte passar tiden. Där är Uffe att lita på. Står det 19.30 börjar han 19.30, det är ditt ansvar om du kommer för sent och missar halva. Det var alles för idag!

Lite uppdatering

VadPosted by Eva Gustafsson Thu, February 18, 2016 16:25:38

Så var det dags för uppdatering. Det har i och för sig inte varit mycket att blogga om, mycket har ju stått på FB som skett men tänker inte skriva så mycket där… Nu har jag varit hemma ett par dagar. Hade 38.8 när jag kom hem i tisdags eftermiddag. Ligger normalt på 36.6. Inte undra på att jag hade ont i huvudet o mådde illa hela dagen.Nu har hon lufsat runt med mig här hemma med lite lek i trädgården och kortare prommis så har husse fått gå längre på kvällen

Bäzta åt flugsvamp tror vi, eller annat giftig svamp i oktober. In på Bagis sent på kvällen och fick sova. Det var läskigt hur snabbt hon blev dålig. Lilla hjärtat fick bli inlagd ett helt dygn nästan utan sin matte…
Hem dagen därefter och hade tydligen försökt sikta in sig på ny flugsvamp men Anneli hade hunnit stoppa henne. Återkontroller i massor och sterilt urinprov i samband med ultraljud. Nu uppföljning på sportlovet med nytt urinprov. Hoppas värdena är bättre.
I samband med detta har jag inte heller mått jättebra direkt. Lågt blodtryck så jag faller som ett korthus fast utan hjälp utan benen bara vikt sig. Läskigt. Nu går alltså Bäzta med munkorg för att inte få i sig nåt mer giftigt. Jag har baggenbältet o sele på henne för att hon ska vara kvar hos mig även om jag faller. Inte gjort det på länge nu dock. Mycket skit är det och har varit men jag var på nackröntgen då jag blivit gradvis sämre efter att ha ökat på arbetstiden successivt till att gå upp i heltid vilket jag märkt inte går. MRT på nacken hade massa intressanta ord som krävde en ordbok men den konstiga o ofta förekommande huvudvärken ledde till ny MRT för hjärnan. Sov nog inte nånting natten månd-tisdag. Dock var det som tur är ingen hjärntumör så det är troligtvis whiplashen som spökar. Ska ta nytt ämnesomsättningsprov ingen för att kolla att det är rätt. Det har också varit jobbigt att ställa in. Det sjunker ju när man blir äldre, men om man inte haft egen ämnesomsättning kan den inte sjunka tycker jag. Men Levaxindosen måste ju ändras.

Träning har det inte blivit så mycket med alltså, men tränar hemma lite, på kul. Tänker inte tävla mer. Lilla damen fyller sju år och har haft hälsoproblem, vi tränar intellektet för att det är kul. Men har kanske fått nåt nytt kul att fokusera på, tack Cilla. Och idag fick jag mail om att jag kommit med! Nosework är det vi ska ägna oss åt som flera andra men tänker för min del också att det är bra med tanke på att det är en sysselsättning jag kan göra även om jag har ont i nacken.
Allt för denna gång!


Eftersom det var evigheter sen jag skrev här är det kul att se om nån ens går in, så gör ni det lämna gärna en liten kommentarsmileyEvigheter sen

Just idagPosted by Eva Gustafsson Sun, January 31, 2016 02:04:59
Oj! Mycket har hänt! Men just nu har jag varit frustrerad då jag inte fått till hemsidan efter att de gjort om själva redigeringsbitarna. Tog tag i det runt 23 tiden ikväll, var väl bra tid? Nå denna länk funkade. Kan komma lite nytt under solen om en vecka. Sov gott så länge!

Semester, del 1

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sat, August 01, 2015 21:53:21

Oj, nu var det himla länge sen. Ingen som läser här ändå tror jag, mest min dagbok. Men OM ni läser så sätt gärna ett ord eller två i kommentarerna!

Detta läsår har nog varit det värsta jag varit med om. Trots bra kollegor. Äntligen semester och vi började med Lundegård. Som tur är gjorde vi det. Vilken vecka! Vi åkte först på måndagen och sov hos pappa och Kerstin första natten innan vi drog vidare. Hade bokat en bra plats, såg det ut som och det var det också. Plats 840 närmast toaletter och det var väl lite spring där men det var bara trevligt. Särskilt för Tobbe så han hade några att prata med. Varför inte med mig? Jag låg i Kalmarsund och simmade! Sol och ca 28-30 grader varmt. Tobbe o Bäzta låg i komposthagen och ett parasoll som han åkte ner direkt på onsdag morgon och köpte.

Det var jättebra att bara kunna gå ner till stranden med Bäzta och simma. Det ”riktiga” stranden är ju längre bort på piren så där vi var turades vi om att låta hundar bada och som vanligt folkvett vi alla kunde respekterade alla varandra och ingen störde någon annan. Tisdag kväll spelade Perikles och det är så härligt dem hade kända låtar och insåg först när jag dansade med Kenny och pratade med honom att det kanske inte var så himla bra egentligen. Inte för de som inte haft långt uppehåll utan dansar ofta. Då blir det rätt tjatigt…Fast jag var glad. Kände mig som 25 bast igen! Onsdagen skulle vi varit och hälsat på Inger och Lasse men det hade blivit lite tokigt så de hade fått åka hem till Växjö en sväng igen. Jättetråkigt! Istället åkte vi in och gick till Villa Lavendel och hälsade på Monika och hennes man. Hem igen till campen sent och satt väl ute en stund innan vi gick o la oss. Vi gick promenader på morgnarna

men det blev varmt fort och Bäzta har mycket jobbigare i värmen än vad Asta hade, så vi tog det rätt lugnt och rutinen var att efter promenad och frukost gick jag och badade och kollade huruvida det var ”ledigt” i så fall gick jag upp o hämtade Bäzta o Tobbe. Sen simmade vi en stund så hon fick leka i vattnet o sen upp i kompostgallret med husse
medan jag simmade vidare.
Det händer ju lite uppträdanden emellanåt även dagtid när det är dansveckan. Jag lyckades trots solskydd bränna min nacke och rygg så pressade i solen gjorde inte jag heller utan simmade. och vi fikade himla mycket. Bäzta har på kvällen fått träna lite lydnad på gräsplanen och jag la spår när det inte var så glödhett. Annars är campinglivet mycket mental träning för henne. Mycket att hålla reda på, folk som kommer och snackar med oss, fotbollar som flyger lite överallt, cyklar. Harar har sin motionsrunda förbi där vi hade vår plats. Alla som känner oss vet hur spännande det är…för oss!

Casanovas hade show någon av eftermiddagarna och Tobbe gick upp och tittade. Jag tog Bäzta med mig och kikade också fast på ett annat ställe i skuggan. Passade på att träna lite passivitet med henne där cyklar for förbi, och det hände saker men hon skulle inte vara med varken på festen eller deras lek. Jobbigt men hon skötte sig jättebra.

På lördagen var det så dags att ta farväl av Öland och jag tycker alltid att det är lika jobbigt. Älskar Öland.

Vi bodde ett par tre steg till höger i bildkantensmiley
På Lundegård och i Borgholm, o Köpingsvik har jag härjat runt mycket i ungdomens dagar. På cykel till fots nån gång var väl färden lite vinglig också kanske!
Drog till Böda som 15 åring med en kompis och vi fick lov att sova över EN natt. Hon svor över sin far och jag min mor (Vaddå tacksamma för att vi fick åka överhuvudtaget…). NÅ efter en natt skulle färjan gå från Byxelkrok till Oskarshamn. Jag och Åsa cyklade till Byxelkrok i tillräckligt bra tid för att kunna ringa och säga att vi missade färjan…Om vi ens var i Byxelkrok jag minns inte men en natt till blev det sen åkte vi lydigt hem.

Nå åter till nutid. När vi lämnade ön åkte vi till mamma och B-A och hade grillning med dem, hyresvärden Elvy, min syster och Sten, samt Carina och Peter. Jättetrevligt som alltid! Spelade Kubb gjorde vi sen och Bäzta som faktiskt kunnat gå lös där på innergården en stund och vi hann träna lite också. Men när det blev dags för Kubb blev hon dock instängd i kompostgaller, för sin trygghets skull….

Senare på kvällen åkte vi hem till pappa och Kerstin igen och tanken var att sticka hem söndag eftermiddag men det blev en extra dag. Peps har fungerat bra men vi har varit sugna på en större vagn då det är lite jobbigt att man hela tiden måste bädda upp och ner sängarna om vi vill ha sittplats inne. Det orkar vi inte. Nu funkade det bra eftersom det var varmt. Kvällarna var tropiska i synnerhet lördagkvällen . Blev aldrig svalt.
Vi åkte ner till Mönsterås och höll på att köpa en HELT ny Kabe Smaragd. Bokade den men tänkte sen lite extra eftersom vi nog måste ha en ny bil för att dra den stora. När vi kom hem åkte vi runt o kollade lite och allt slutade med att vi nu sålt vår älskade trotjänare Peps som faktiskt har fungerat himla bra! Men familjen som köpte den kändes så bra att sälja till, fått ett fint kort av dem av deras första resa. Vi köpte en Kabe Smaragd XL KS-10. En sån vi ALDRIG skulle köpa för de var på tok för stora! Denna har nu fått namnet Kung Crispy och har varit i Söderhamn, Ljusdal och Rättvik. Mer om det senare. Ha det så länge!

Länge sen sist...

VadPosted by Eva Gustafsson Sat, December 27, 2014 00:03:38

Hej hopp!
Knappt skrivit på hela hösten, tungt på jobbet, värre än vanligt! Grått o daskigt väder har ju inte gjort att man känt sig piggare direkt. Efter karantänen pga Campylobacterna har jag i alla fall fått hålla mig frisk. Hade en förkylningssväng som vanligt men denna gång blev den kortvarig och jag tror att Pulmicorten räddade mig .

Lite träning har det bara blivit då jag varit helt slut och somnat i soffan vid 19 tiden på kvällarna. På promenaderna har vi tränat lite och en del i Forumgaraget.

Vi har hunnit bli godkända i rallylydnad, men det var på håret. Det var veckan innan Vence och jag hade i vanlig ordning varit sjuk. Brukar ha en sväng när inskolningarna är klara och en i december. Det hade nog gått lite bättre om inte hunden innan hade kissat och de var snälla nog att bära in en hink vatten för att försöka skölja undan. För Bäzta hade det nog varit bättre att låtit kisset vara. Vattenhinken och väntan när vi var tvungna att vänta var nog jobbigast. Nå, momenten för henne är inte jobbiga, det är liksom allt runtomkring…

Vi har varit i Påskallavik i oktober och gratulerat pappa som fyllde 70 år! Svårt att tro att både han och mamma fyllt 70, så pigga så! Mamma var uppe här Luciahelgen, men Bengt-Allan var inte med. Det har gått jättebra med henne och Bäzta. Släkten är inte riktigt vana vid hundar med hennes energi så jag har försökt få dem att nonchalera henne vilket mamma klarade utmärkt så därför fungerade det så bra. Hämtade henne på torsdagen och sen roade hon sig själv med en gammal kollega, som hon alltid säger att han var chef vilket han sa att han aldrig varit. Kul i alla fall att träffa honom när han lämnade mamma efter dagens utflykt. På lördagen var mamma och jag inne i stan en sväng och handlade födelsedagspresent och julklappar till Tobbe. Söndagen kom Janne, Birgit, Anna, Mikael och barnen för att gratulera Tobbe som fyllde år, sen åkte hon med bussen hem.

Nu har det varit jul, och vi har varit hemma. På julafton var vi med Bäzta vid Insjön. Hon fick springa lös i hästhagarna för ovanlighetens skull och sen fick hon göra det hon längtat efter lääänge. Det har hon visat genom att konstant hitta saker på promenader. Ett uppletande. Alla grejor in och jobbade jättebra och sen halt. Så typiskt. Inte kraftigt utan gick orent. Nå, uppkopplad o täcke på samt lugnare aktiviteter. Janne o Birgit kom och fikade med oss på julafton, sen på juldagen åkte vi till Södertälje. Innan vi åkte till Janne var vi ute o la ett spår på ängarna i Tveta. Det gick bra, ca 3-400 meter. Ikväll har hon gått rent på promenaderna. Tobbe och jag var inne på Kungliga Dramaten på julkonsert, fint men jag var så TRÖTT så jag satt och nickade till! Hemma igen så slöade vi lite o sen tog Bäzta o jag vår vanliga runda på strax under halvmilen (4.85 km) och det gick bra. Snöade gjorde det julaftonskvällen och då kunde vi inte gå långpromenad, synd. Kyla har vi dock fått det var -12 igår när vi lämnade Södertälje men idag har det bara varit -6 grader. Nu är det dag att knyta ihop för natten.Next »