När jag har tid....

När jag har tid....

Nygamla utmaningar

VadPosted by Eva Gustafsson Sat, March 16, 2019 20:36:34

Vintern har hållit i sig uppe i norr så vi har kunnat åka skidor. Hade foten varit bra hade jag åkt mer. Dock tyckte jag först att det var lättare att åka längdskidor än att gå. Men när jag skulle åka uppför så sa foten ifrån. Ändå kämpade jag på. På lördagen blev det bara ett varv först, sen hem och vila och trycka i mig värktabletter och senare tog jag en halvmil. Men jag var modig nog att åka i backen parallellt med campinggatan. Där gjorde det ont i foten uppför men jag vågade. Backen är inte hög, men vill ju inte riskera att inte komma upp om någon kommer körande bakom mig. Nu var det inte finaste vädret så jag var nästan själv i spåret. Detta röda fina spårsmiley

Vi hade med leksak till Bäzta när det var dags för hennes promenad

Detta vårt andra, vintriga hem är det snart dags att lämna. Men vi hoppas det blir någon helg till med skidåkning

I måndags var jag och röntgade foten. Nu har jag väntat på svar hela veckan.Jul o Nyår

VadPosted by Eva Gustafsson Tue, January 15, 2019 21:16:50

Lördagen den 22 december bar det iväg till Påskallavik för julfirande. Vi plockade upp Jacob först, sen lämnade vi röda bilen till Tobbes brorsa eftersom den inte får stå så länge på gatan utan att flyttas.

Marie och Sten kom så småningom och vi firade Tobbe och Jacob med champagne och lite plock. Sen åkte de vidare till Kalmar och vi käkade middag. För Bäztas skull brukar vi ha skilda sovrum hos pappa. Tobbe sover på övervåningen i gästrummet men jag vill bespara Bäzta trapporna samt himla skönt med rummet nere. När vi vill ha lite hundfritt så ligger hon där på min madrass och är med fast ändå inte. Och jag kan lägga ifrån mig mina och hennes prylar lite hur som helstsmiley. Och sova med öppet fönster!

Så skönt att promenera i P-vik utan rabiata cyklister! Sova länge på morgonen är både min och Bäztas melodi dessutom. Vi tog en sväng till mamma och B-A i Kalmar på söndagen och firade lite lill-julafton

Julafton var vi inne vid gravarna också, och tog en promenad i stadsparken, länge sen jag promenerade där. Gick förbi min gamla skola, Valhalla. Sen hem till P-vik igen. Vi åt lite julmat bara och "riktig" middag. Skulle ju äta stort julbord på juldagen när Marie o gänget kom upp

Bäzta har fått sköna smålandspromenader, vi gick en runda som vi inte gått på några år. Tobbe visslade ovanligt mycket... Kan det berott på allt vildsvinsbök i marken?


Vi har tränat lite nosework i lekparken, det gick förvånansvärt bra med tanke på hur lite vi kört och hur länge sedan

Annandagen var vi och träffade kusin Ullis och Ola. Bäzta var i sitt pigga mood hela annandagen. Först och främst råmade hon som en ko när pappa kom ner från trapporna på morgonensmiley och sen likadant hos Ullis.

Sen var det dags att packa oss tillbaka hem för att tvätta och packa om för nyår i Borlänge. Nyårsafton förflöt väldigt tyst och stillsamt. Varje kväll innan var det tyst och stilla, och först kl 17 på nyårsafton small det som mest i 5 minuter. Vi var ute på sista rastningen kl 23.15 och det var lite smällare längre bort. Bäzta var lugn men väldigt nyfiken och ville fortsätta ditåt- vilket vi såklart INTE gjorde. Sen tyst igen till midnatt då det brakade loss en hel del. Men om det alltid vore så att folk skötte fyrverkerierna så bra så vore det nog okej för väldigt många.Bäzta vid datorn

VadPosted by Eva Gustafsson Wed, November 07, 2018 20:16:51

Ja så har det gått ett tag till. Blir inte mycket skrivet för det händer inte så mycket. Jag har varit med människorna norr, dit vagnen står på vintern. Husse och matte har fixat så vi har förtält och golv. Sköna skogar är det. Men nu envisas de, mest tanten, med att jag ska ha den där jävla korgen på truten Jag försöker trycka i mig och njuta av min pension. Delikata svampar, härliga pinnar mm. Matte påstår att pinnar är farligt, det kan fastna i käken. Värsta är att hon ju faktiskt fått hjälpa mig att få ut en…gjorde ju inte allt lättare för mig direkt..Och svampar….ja, hotell Bagarmossen var ju inte billigt direkt för henne.

I övrigt jobbar dom och sliter. Matte o jag däckar i soffan på kvällarna, mysigt i mörkret. Sen får hon för sig massa skit om att plocka undan, städa, röja. Då tycker jag hon är apjobbig och springer runt fötterna tills det går över och hon sätter sig igen.

Jag har fått göra lite i alla fall. Spårar ibland, letar reda på saker åt dom och hämtar saker vare sig de vill eller inte. Men jag servar matten och hon behöver inte plocka upp saker från golvet om hon inte vill.
Förra helgen var vi i norr igen, i hjulhuset faktiskt flera dagar, det var skönt. Vi gick ut och vandrade och det fanns varg och björn där sa matten så jag fick inte gå lös fast jag lyder nästan jämt. För min skull sa dom, men jag slapp korgen.

Här uppe fick jag faktiskt springa lite fritt mellan dom och sen fikade vi. Efter vi fikat så hade vi lite fast bevakning. Det gick massa mördare och banditer på vägen längre bort. Tur de har mig för husse hörde inte nåt.

Denna vecka har hon varit sjuk. Hon har massa papper överallt och fräser i. Sen låter hon inte som vanligt heller. Mest tyst nu så jag är lite bekymrad över henne och vaktar henne i soffan hela tiden. Men hon är inte sämre än att jag får gå promenader. Och eftersom hon inte pratar mer än hon måste så kan jag liksom ha lite större frihet. Hon kunde inte ryta nej så idag har 2 fotbollar dött. Hon hade inte ens tänkt ryta såg jag, för hon log. Så vi lattjade lite fotboll på prommisen. Städar de inte sina leksaker får de skylla sig själva har hon sagt förut. Det är roligt när människorna skyller sig själva. Tack o hej från Bäzta mig.

Årskrönika

VadPosted by Eva Gustafsson Tue, January 09, 2018 15:41:20

Nu vet jag inte riktigt var jag ska börja. Läste igenom senaste och insåg att jag ju är fruktansvärt inaktiv här. Men det är ju så, för det är Bäztas sida och vi har ju inte tränat o tävlat massor direkt. Det vi dock faktiskt har gjort 2016 som jag nog aldrig skrev om, är att vi äntligen fick till vårt rallydiplom i nybörjarklass. Och HUR svårt kan det vara undrar någon. Undrar många, även jag själv. Jo. När vi är som bäst båda två samma dag så kan vi faktiskt slå rätt bra poäng. Tyvärr så är vi båda ganska störningskänsliga. Vi gjorde två banor på Rottweilerklubben där det var jätterörigt men domarna löste det åt oss tävlande genom att dela upp det på ett sätt som det fungerade på. Denna dag tog vi det. 97 poäng på andra rundan och därmed ÄNTLIGEN uppflyttad till fortsättningsklassen. Om inte jag gjort felövning så hade vi haft 97 p på båda rundorna men människan sjabblade bort 30p smiley

Vi har gått kurs för Linda Pentiilää i våras med uppföljning nu i november och dessförinnan gått en kurs i mästarklass för Cattis Sandin på Nacka så det ska vi nog lösa! Tyckte jag. Debuten i fortsättningsklassen ledde till störningsträningsövningar med Cilla. Vet inte vem som egentligen behöver de bäst- jag eller Bäzta. Lika mycket troligtvis...

Under sommarhalvåret har vi varit i Tiveden och jag har ridit islandshäst. Detta kommer jag absolut att göra om! Ska försöka lägga in bilder i galleriet.

Därefter var vi i småland och sen i Österlen innan vi rullade hemåt igen. Nu får ni vrida på huvudet, eller datorerna

Sprang lös där ibland när vi kollat att vi var själva. Sprang fram men tvärvände när vågorna anföll henne och morrade åt henne. Det var inte så lugnt som det såg ut! Och hon är inte modigaste rottweilern heller....smiley

På Glimmingehus...Någon fick en vindmarkering och ville hoppa in men det var ett galler där...

Vi har haft husvagnen på Södersved, Ingarö havscamping och tänker oss stå där även i sommar om vi inte hittar något nytt hus som vi vill ha.

Strandhäng med matte och husse...Fast på två olika ställen...

Under hösten har vi alltså gått kurs och lärt oss massa nya moment i rally. Bäzta och jag hade ju inte startat i fortsättning ens så vi hade ju skyltar till 3 klasser att lära oss. Under tiden har hon haft fortsatt lite hältor och värre humör periodvis än innan som jag också tagit upp med Ullis och bett om hjälp med. Tycker inte vi gjort annat än varit hos vet med min lilla olycksfågel men en ordentlig smärtutredning har vi startat. Det blev väl akut också då hon en morgon inte kunde resa sig ens. In till djurakuten. Vi hade innan också varit hos hjärtspecialist då vet hört dubbla hjärtslag. Hon hittade också enstaka när Bäzta fått gå med mätare på sig ett dygn. Dessvärre var det inte någon större värme den dagen men vi försökte verkligen utsätta henne för saker så hon skulle hitta om de t fanns nåt.

Ingen fara dock, som tur är ändå. NU dags då för att kolla annat. Efter mycket om och men fick vi äntligen komma till Ole och han röntgade igenom ordentligt och Bäzta har L7S1 och spondylos liksom Asta hade, men även små förändringar i kotorna högre upp. Inte kraftiga men tillräckligt för att kunna besvära henne. Därefter tog jag beslutet att tävlingspensionera henne helt och hållet. Helgen med Linda fungerade inte heller då hon hade ont. Vi hade tre starter inplanerade veckan efter men struntade i dem. Hon är gladare av att bara få vara och göra det hon kan. Momenten har vi ju och kör det hon fysiskt klarar av under våra promenader.

Nu i vinter är vi på Mellsta camping när vi har möjlighet, och sist hade vi snö så på våra promenader tränar vi även lite bevakning och det finns HUR många ofrivilliga och omedvetna figuranter som helst!

Bilden som skulle varit inlagd var för stor så det fick bli denna istället. En ytterst frivillig figurant. Husse!
Fler bilder kommer att läggas in i album också.

Bäzta blir ju liksom vi, inte yngre. Hon har varit en liten olycksfågel, och tänker inte riktigt. I söndags kastar hon sig bakom mig för att hämta en bandyboll och halkar på en isfläck. Blev tvärhalt. Lite rimadyl (igen) och vila. Idag tar hon ett språng in i buskarna för att få fart på en stackars koltrastsmiley. Hon hade vilat klart tyckte hon, och hade tråkigt. Nå, det gick bra. Jag hoppas att jag får ha henne kvar här på jorden även detta år och att vi själva får vara kvar också för den delen.... och skriva en ny nyårsblogg 2019.

GOTT 2018 Önskar vi....och Bäzta också men bilden är från nyårsafton i husvagnen och hon var upptagen...


Jobbigt kvartal

VadPosted by Eva Gustafsson Sun, March 12, 2017 19:48:50
Första kvartalet har varit tungt. Jag var ju sjuk i december, rätt många veckor...Nu i slutet februari var det dags igen. Gick hem en fredag och hade närmare 39 graders feber, även Tobbe vart dålig på söndagen.

Fredagen på sportlovet var jag inte sjuk utan kompade och hade bokat veterinärtid för koll angående svampen. Nu hade hennes proteinvärden gått ner till normalasmiley
Nu är vi i alla fall igång igen. Känns skönt. I går gick jag och Jojo ut en hyfsad långrunda vid motionsspåret i Björknäs. 7.4 km landade vi på. Strålande sol och mycket snö hade smält bort men fortfarande ganska halt på sina ställen där solen inte ligger på.
I morse efter promenaden bakade jag två brödlimpor sen gick Tobbe och jag en runda med Bäzta i Nyckelviken. Mycket mer is där än vid Björknäs. Kom upp på ett berg där vi drack kaffe och ringde ett facetime samtal till syrran och Sten nere i Tourette.


Nu ser jag mest fram emot att få packa ner vinterkläderna och kunna byta kängor och Icebugs mot lågskor och gympadojor. Vi fick dra ner Bäztas matranson då vi inte gick lika långa promenader men nu kan hon få mer käk igen.

Mycket har hänt

VadPosted by Eva Gustafsson Sat, December 03, 2016 20:58:42
Oj, här har inte uppdaterats på länge!
Ganska snart efter att jag fyllt år sålde vi vårt kära hussmiley. Anledningen till det är ju inte att vi inte har trivts för det har vi! Men nacken är ibland sämre och huset har inte optimal planlösning för onda kroppar. Även om jag älskar gamla hus.


Vi har varit ute och tävlat, Bäzta och jag. Gjorde en fantastisk rallyrunda med resultat 97 p. Om jag inte klantat mig på den innan, det var dubbla starter, så hade jag haft bra på den också.


Vi har alltså flyttat till lägenhet och har nu inte någon tomt till hjulhuset.
Mellsta camping har börjat med vintercamping så vi hade tur att få en plats och vi är här nu. SÅ skönt. Vi köpte vinterförtält och har nu i helgen lagt på vintersäkring och stormlinor.


Lägenheten är en liten 3:a på 67,5 kvadratmeter. Men bra planlösning och att den ligger utan trappor, för min och Bäztas skull, gör att den snabbt kändes hemma. Även om arbetsrummet just nu är en jättestor hinderbana. Det blir himla bra!Lite uppdatering

VadPosted by Eva Gustafsson Thu, February 18, 2016 16:25:38

Så var det dags för uppdatering. Det har i och för sig inte varit mycket att blogga om, mycket har ju stått på FB som skett men tänker inte skriva så mycket där… Nu har jag varit hemma ett par dagar. Hade 38.8 när jag kom hem i tisdags eftermiddag. Ligger normalt på 36.6. Inte undra på att jag hade ont i huvudet o mådde illa hela dagen.Nu har hon lufsat runt med mig här hemma med lite lek i trädgården och kortare prommis så har husse fått gå längre på kvällen

Bäzta åt flugsvamp tror vi, eller annat giftig svamp i oktober. In på Bagis sent på kvällen och fick sova. Det var läskigt hur snabbt hon blev dålig. Lilla hjärtat fick bli inlagd ett helt dygn nästan utan sin matte…
Hem dagen därefter och hade tydligen försökt sikta in sig på ny flugsvamp men Anneli hade hunnit stoppa henne. Återkontroller i massor och sterilt urinprov i samband med ultraljud. Nu uppföljning på sportlovet med nytt urinprov. Hoppas värdena är bättre.
I samband med detta har jag inte heller mått jättebra direkt. Lågt blodtryck så jag faller som ett korthus fast utan hjälp utan benen bara vikt sig. Läskigt. Nu går alltså Bäzta med munkorg för att inte få i sig nåt mer giftigt. Jag har baggenbältet o sele på henne för att hon ska vara kvar hos mig även om jag faller. Inte gjort det på länge nu dock. Mycket skit är det och har varit men jag var på nackröntgen då jag blivit gradvis sämre efter att ha ökat på arbetstiden successivt till att gå upp i heltid vilket jag märkt inte går. MRT på nacken hade massa intressanta ord som krävde en ordbok men den konstiga o ofta förekommande huvudvärken ledde till ny MRT för hjärnan. Sov nog inte nånting natten månd-tisdag. Dock var det som tur är ingen hjärntumör så det är troligtvis whiplashen som spökar. Ska ta nytt ämnesomsättningsprov ingen för att kolla att det är rätt. Det har också varit jobbigt att ställa in. Det sjunker ju när man blir äldre, men om man inte haft egen ämnesomsättning kan den inte sjunka tycker jag. Men Levaxindosen måste ju ändras.

Träning har det inte blivit så mycket med alltså, men tränar hemma lite, på kul. Tänker inte tävla mer. Lilla damen fyller sju år och har haft hälsoproblem, vi tränar intellektet för att det är kul. Men har kanske fått nåt nytt kul att fokusera på, tack Cilla. Och idag fick jag mail om att jag kommit med! Nosework är det vi ska ägna oss åt som flera andra men tänker för min del också att det är bra med tanke på att det är en sysselsättning jag kan göra även om jag har ont i nacken.
Allt för denna gång!


Eftersom det var evigheter sen jag skrev här är det kul att se om nån ens går in, så gör ni det lämna gärna en liten kommentarsmileyLänge sen sist...

VadPosted by Eva Gustafsson Sat, December 27, 2014 00:03:38

Hej hopp!
Knappt skrivit på hela hösten, tungt på jobbet, värre än vanligt! Grått o daskigt väder har ju inte gjort att man känt sig piggare direkt. Efter karantänen pga Campylobacterna har jag i alla fall fått hålla mig frisk. Hade en förkylningssväng som vanligt men denna gång blev den kortvarig och jag tror att Pulmicorten räddade mig .

Lite träning har det bara blivit då jag varit helt slut och somnat i soffan vid 19 tiden på kvällarna. På promenaderna har vi tränat lite och en del i Forumgaraget.

Vi har hunnit bli godkända i rallylydnad, men det var på håret. Det var veckan innan Vence och jag hade i vanlig ordning varit sjuk. Brukar ha en sväng när inskolningarna är klara och en i december. Det hade nog gått lite bättre om inte hunden innan hade kissat och de var snälla nog att bära in en hink vatten för att försöka skölja undan. För Bäzta hade det nog varit bättre att låtit kisset vara. Vattenhinken och väntan när vi var tvungna att vänta var nog jobbigast. Nå, momenten för henne är inte jobbiga, det är liksom allt runtomkring…

Vi har varit i Påskallavik i oktober och gratulerat pappa som fyllde 70 år! Svårt att tro att både han och mamma fyllt 70, så pigga så! Mamma var uppe här Luciahelgen, men Bengt-Allan var inte med. Det har gått jättebra med henne och Bäzta. Släkten är inte riktigt vana vid hundar med hennes energi så jag har försökt få dem att nonchalera henne vilket mamma klarade utmärkt så därför fungerade det så bra. Hämtade henne på torsdagen och sen roade hon sig själv med en gammal kollega, som hon alltid säger att han var chef vilket han sa att han aldrig varit. Kul i alla fall att träffa honom när han lämnade mamma efter dagens utflykt. På lördagen var mamma och jag inne i stan en sväng och handlade födelsedagspresent och julklappar till Tobbe. Söndagen kom Janne, Birgit, Anna, Mikael och barnen för att gratulera Tobbe som fyllde år, sen åkte hon med bussen hem.

Nu har det varit jul, och vi har varit hemma. På julafton var vi med Bäzta vid Insjön. Hon fick springa lös i hästhagarna för ovanlighetens skull och sen fick hon göra det hon längtat efter lääänge. Det har hon visat genom att konstant hitta saker på promenader. Ett uppletande. Alla grejor in och jobbade jättebra och sen halt. Så typiskt. Inte kraftigt utan gick orent. Nå, uppkopplad o täcke på samt lugnare aktiviteter. Janne o Birgit kom och fikade med oss på julafton, sen på juldagen åkte vi till Södertälje. Innan vi åkte till Janne var vi ute o la ett spår på ängarna i Tveta. Det gick bra, ca 3-400 meter. Ikväll har hon gått rent på promenaderna. Tobbe och jag var inne på Kungliga Dramaten på julkonsert, fint men jag var så TRÖTT så jag satt och nickade till! Hemma igen så slöade vi lite o sen tog Bäzta o jag vår vanliga runda på strax under halvmilen (4.85 km) och det gick bra. Snöade gjorde det julaftonskvällen och då kunde vi inte gå långpromenad, synd. Kyla har vi dock fått det var -12 igår när vi lämnade Södertälje men idag har det bara varit -6 grader. Nu är det dag att knyta ihop för natten.Next »