När jag har tid....

När jag har tid....

Vår!

RoligtPosted by Eva Gustafsson Wed, June 05, 2019 23:24:43

Nu har jag varit lat här igen! Det har hänt en del sen sist. Jag har börjat i förskola igen för att kunna arbeta mer specialpedagogiskt. Samma enhet och arbetsgivare men ny miljö, kollegor och barngrupp etc.

Jag har tappat mitt gamla galleri när hemsideprogrammet ändrades och jag inte riktigt hängde med. Nu finns det dock i gallleriet igen, kommer fler bilder där så småningom!

Vi flyttade ner vagnen till Ingarö helgen innan påsk. Efter att ha varit hos Tobbes pappa på påskmiddag åkte vi hem i skenet av denna vackra månePå campingen finns även möjlighet till lite nosework


Sista maj fick kameran följa med på kvällspromenad

En hare och flera rådjur springer på fälten

Hemma igen! Vi har fixat jordgubbar, rädisor, morötter. Och Kerstin, gissa vad som kommit upp ur en hink!?Ridit

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sun, January 27, 2019 19:04:33

Idag har matte haft roligare än hon har varitsmiley. Men det är väl okej....Först gick vi ut, men det var husse som gick med mig och matte hade kameran. Jaha....lagom kul..

Sen när vi kom hem från den där fåntratt-rundan så skulle jag in i bilen. Då åkte vi rätt långt. Skönt, semester och husvagn tänkte jag, men lite misstänksam...de har ju inte packat?

Åkte inte alls så långt. Men där var hästar. Flera hästar och matte red. Det var kul

Under tiden fick jag inte springa bredvid för hon skulle tydligen lära sig nåt också så husse och jag gick ut en fjuttrunda till...Sen fick jag titta lite på när matte red, helt okej faktiskt eftersom det var så länge sen.
Hm..vilken ska hon välja...

Blev kakan till henne och morötterna till mi....Hästensmiley...Såklart sa matte, det är ju Karolina som har jobbat!

Ser fram mot nästa ridlektion! Hoppas jag får springa med matte och hästen dåSemester

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sun, July 29, 2018 14:27:40

SEMESTER

Sa matte när hon hämtade mig en fredag. Okej…
Första dagarna höll de sig lugna. Vi var ute i vagnen. Sen hände nåt knasigt. De körde iväg med vagnen och husse släppte av matte hemma och körde vidare! Skulle byta däck på vagnen tydligen, de hade surrat massa om däck hemma. Sen börjades det. Fram och tillbaka till nån tvättstuga och jag trampar omkring bland sorteringshögar; tydligen en "Packa med" respektive "Kvar hemma". Jag försökte hjälpa till men det funkade inte så bra. Då fick jag lite panik vilken hög som var vilken, så jag inte la mig fel. Framför ytterdörren blev det. Då fick de kliva över mig och då blir jag inte glömd. Sen körde de till….Vinterplatsen??? Fast där var inte nån snö. Mycket att nosa av och sen dagen därpå till Vansbro. Då hade matte hittat en jättebra camping mitt i vildmarken och husse suckade lite när vi studsade fram på grusvägen

Kom fram till en gräsmatta vid en liten sjö. Inga fler än vi, så jag kunde vara lös. Men bara till dagen därpå

Sen for vi in till nåt ställe där det VIMLADE av folk. Skitjobbigt men jag skötte mig utmärkt som vanligt och fick gobitar av matte. Och många uppskattande blickar. Tillbaka till campen där matte hade simskola med någon liten gårdshund som sen kom att gilla henne lite för mycket faktiskt. Stod ofta och tittade på henne i linan med en fender i munnen och uppmanade henne att leka, men hon är MIN!

Sen igen in till nåt konstigt. Nu fick jag gå.. Massa. Matte hade vatten och kylduk med. Först skulle husse åt ena hållet, sen ångrade han sig, då skulle vi åt andra iställetsmiley. Långt att gå och mycket att lukta på och varmt! Hittade till slut en liten gångstig med skugga där fler andra också var men det sket jag i. Spännande..Jag la mig och vilade i skuggan för att matte sa åt mig. Bara därför. Och tittade. Sen tog husse på sig en pinsam sparkdräkt och fånig huvudmössa och då skämdes jag för honom och bad matte att vi skulle gå

Sen när han gått till start, skulle tydligen simma därifrån, märkligt, gick vi och jag hittade en liten avstickare vilket gjorde matte och mig lyckliga. Små blå bås utan kö till! Matte blev skitglad men fundersam. Till slut slängde hon in mig, la in husses ryggsäck där den fick plats och knölade in sig själv på en liten stol en stund. Sen fick jag i vattnet vid bryggan och plaska bara. Fan… Det låg ju fina jättestora bollar jag kunde hämtat in. Det satt folk på bryggkanten men alla tittade vänligt på mig. Och förväntansfullt på matte- att jag skulle dra i henne i ett försök att få tag i en jätteboll. Så skulle jag ju aldrig görasmiley. Sen började vi vår vandring tillbaka dit vi var först och efter ett tag kom husse. Det hade tagit honom en timma och 18 minuter att simma i det där svala sköna. Alla tyckte han var jätteduktig. Han fick medalj. Jag var också jätteduktig, tror ni inte det var svårt i värmen? Matte sa att jag var BÄST som vanligt

Men nu var jag trött och när vi kom hem till vagnen fick jag bada massor.
Nästa resmål var Karlstad och där bodde vi en natt. Matte fick nästan ett slaganfall på mig när vi var vid IKEA- Husse skulle ha ny parasollfot. Hon skulle vara snäll och ta ut mig på rastning men jag var då just Bäst på att jaga allt som jag sågsmiley Plast skräp, små löv och var helt galen enligt henne. Fick vila i skuggan i bilen istället med allt öppet.

Sen gick färden till Orust. Matte vill ha färsk fisk och skaldjur. Finns på Västkusten har alla sagt. Varför flyttade hon till Nacka undrar alla, hon som gillar fisk. Väster ut gick vagnen.

Kom fram till Malö camping. Liten söt. Man fick åka färja. Här trivdes vi bra men lite oroliga att missa färjan om vi skulle in och handla mat. Det gick inte för den går ända fram till 2 då det är en timmas uppehåll….

Vi skulle sen ner och hitta restaurang där jag fick följa med. Fanns en camping, Stocken, som har restaurang. Mina människor höll på att krevera på alla människor. Det stod nära som tusan och inte lugnt nånstans. De åkte vidare och hittade…en pizzeria. Och en matbutik. När vi äntligen kom hem igen sov jag gott.

En morgon vaknade matte klockan 7 och försökte få med mig på promenad. Hon hade sett några kvällen innan komma med kylväskor från ”fel” håll och tänkte kolla. Hon trodde att den vägen bara gick till privat hus. Hon fick kolla utan mig, jag somnade om. Senare när alla var vakna gick vi dit.

Husse under vissa protester men när vi kommit fram tyckte till och med han att det var värt. Jättefin stenstrand och bara 2 stora människor och deras små var där. Och de hade JÄRNkoll på sina också så det var skönt för oss alla.

Jättefint vatten men tyvärr för husses del skar han upp sin fot påt skal eller sten. Det låg ett stort vitt hus där som matte vill köpa, men den som bor där vill nog inte sälja…
Det var varma dagar på Orust och inte en fisk i sikte, restaurang alltså…Var på en annan camping som såg lugn och fin ut… det var bara nån form av extraplatser för när de körde längre upp på Hafstens så var det nästan värre än Stocken. Min matte och husse gillar inte riktigt när det är för stojigt. De påstår dessutom att jag blir stressad av det… Stressad och stressad… är jag polis eller? När folk beter sig konstigt och inte ser sig för, skriker och skränar och kastar saker omkring sig. NÅN måste väl hålla ordning? Nä, fixade mat själva och jag får bada massor o fint vatten och nästan egen strand så detta gillade jag. Och matte med. Sen kom de. Det vällde in folk. Men då skulle vi åka vidare. Nu hade matte hittat ett ställe som heter Emmas Café i Mollösund.

Där fick hon ÄNTLIGEN musslor som var himmelskt goda sa hon

sen åt husse nåt okej, sa han. Sen gick vi omkring lite och jag blev nöjd. Jag skötte mig naturligtvis på restaurangen men det gjorde inte småbarnen bredvid. Men de fick göra så sa matte, de är små. Jag skulle hjälpa till och plocka upp allt som den lille kastade ner men det fick jag inte. Sen kom ett flygplan farande men det fick tydligen husse! Och lämnade tillbaka.

Sen gick färden till Påskallavik. Det tog flera timmar och ett par rastningar men sen hade jag en skön trädgård med olika platser varifrån skuggan var, och var det fläktade mest. Matte och husse var galna och sprang och hade sig. Jag fick fiska. Jag tål inte fisk så matte blev tokig på att det flöt in massa små döda fiskar. Sen provade vi en annan plats där det var bättre. När jag var där. När matte skulle ner själv så var det massor igen. Och sen kom algerna in. Då fick jag inte bada alls utan låg i skuggan och blev spolad med slang. Matte och jag passar på att busa lite på kvällskvistensmiley


Matte var på utflykt med sin pappa och Kerstin och kom hem med fisk och musslor så var hon glad en stund till. Husses förrätt blev köttbullemacka. Matte har försökt ge mig både hallon och krusbär men vad ska jag med sånt skit!? Vad i hela friden var det för fel på deras förra hund som tydligen tryckte i sig massa konstigt.

En kväll åkte matte, husse, jag och Kerstin till nåt ställe och tittade på en sjötomt, men det verkade inte nåt bra. När vi nästan kommit ut från grusvägen säger matte till husse att svänga höger istället för vänster. Nilssons har väl öppet säger hon sen. Hon hade gett sig 17 på att hon skulle ha stenar till kaffet. Stenar från Blåkulla.

Efter en vecka åkte vi hem. Det var för varmt för att mina människor skulle orka något. De är lite klena. Nä de hade nog orkat men de är snälla mot mig. Jag orkar inte knata omkring i 34 graders värme längre och hur kul är det att ligga i bilen för att det finns AC?
Nu är vi på campingen och jag ska gå och simma igen. Inga alger här inte.

Nu har i varit hemma i en vecka. Fortfarande varmt, eller hett. Det har varit varmaste sommaren på evigheter sägs det. Brinner överallt nästan i Sverige gör det så matte o husse vart oroliga när idioter inte förstod utan grillade på campen ändåsmiley. Då ringde matte till Chefen så kom chefen ut och sa till dessa människor ordentligt och hällde vatten på deras grill!
Många människor är inte kloka, säger matte och husse.
Vet jag väl, och ändå får jag inte bita dom i rumpan ens lite grand. Tack och hej- grilla EJ!

Fler foton kan komma i galleriet när Matte orkar.

Sportlov

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sat, March 03, 2018 17:06:26

Då har vi landat igen i lägenheten, och jobbat en vecka. Jag har blandade känslor sa Bäzta. Bättre säng, större utrymme att busa på men inte lika sköna promenader.

Gillar sin husvagn men det var lite kallt att ligga i förtältet i -15 så hon fick allt vackert vara inne med oss. Tobbe stackarn vart ju risig innan, även om han inte hade feber direkt så var luftrören så illa att det inte gick att åka halv-Vasan som tänktsmiley. Men JAG var frisk. Och jag åkte. Men inte halv-Vasansmiley. Denna helg orkade vi inte åka på fredagkvällen, utan packade allt som gick att packas på fredagen. Lördag morgon kom vi iväg 30 min tidigare än planerat eftersom Bäzta inte alls tänkte gå någon morgonpromenad när bilen var packad och husse sprang fram och tillbaka. Kissrunda hade hon klarat av redan och det är en dam som mycket tydligt talar om vad hon vill. Nu passade det oss att tillgodose hennes valsmiley. Vilken tur att vi inte åkte som vanligt. För denna gång hade det blivit miss på elpåslaget så när vi kommer upp runt lunch så är inte elen påsmiley. Vi har fått en ursäkt, förklaring och kommer få en kompensation. Nå, på med el, gasolvärme och efter ett tag gick det att vara inne igen. Bäzta och jag passade på att gå en prommis under tiden.

Sen på med skidorna. Inte Tobbe, han fick vila och ha tråkigt. Det var riktigt fina spår, vissa mer översnöadesmiley. Mycket djur i skogarna, inte bara skidspår

På söndagen drog jag också iväg, 8.8 km och jätteskönt kalasväder

Nu skulle vi då varit i Mora på söndagen för att lämna in Tobbes skidor på vallning och hämtat hans nummerlapp. Han var sugen men kände sig inte riktigt bra. På radion meddelades att det skett ett dödsfall under öppet spår (tror jag det var). Någon åkare hade fått hjärtstopp. Tror det var det avgörande för Tobbe. Han insåg att han omöjligt skulle kunna ta det lugnt om han åker, utan det skulle bli tävling när han står på startlinjen, så klart. Detta tror jag var på söndagen redan. Han lyckades sälja sin startplats och vi funderade på att åka och titta i alla fall.
Måndagens väder ändrade våra planer. Flera avåkningar och snöyra överallt. Frånsett hundpromenader och besök till servicehuset satt vi i vagnen och tittade på tv och löste korsord.

Tisdagen bjöd på likadant väder och det var lite plåster på såren för Tobbe, att det i alla fall inte var bra väder. Samtidigt som vi givetvis tyckte synd om dem som faktiskt åkte i snöstormen. På kvällen avtog snöandet och jag tog skidor och pannlyse på tur och Tobbe gick med Bäzta. Nu hade det blåst ner skräp i spåret men det gick att åka. Om man var duktig. Jag är inte det så jag passade på att ta lite fallträning och landa mjuktsmiley. Det måste man också lära sig, HUR man ska ramla. Mycket nysnö gjorde att jag föll mjukt.
Onsdagen tror jag det var som Tobbe kunde följa med en liten tur. Fortfarande mycket småkvistar men jag började lära mig att viktfördela och fick bara fallträna 1 gång. Skidturen avslutades genom att förvandla mig till en gräddbakelse. Vi hade åkt och jag höll på att öva på att ha längre glid på ett ben innan jag sätter ner andra foten. Det var mycket skräp, och jag kände att jag inte orkade ett helt varv till. Men en del var rätt rent.
- Tobbe vart kommer man om man tar höger här? Är det ner i jättebacken mot stadion?
-Jag kan åka och kolla, och upp till spårstarten medan du väntar.
Jag åkte fram dit och vände. Kallt var det så man vill inte vara stilla. Åkte tillbaka men ingen Tobbe. Hm... Det kanske var flackt så att han väntar där nere. Börjar åka ner men inser att det liksom fortsätter nerför och får lätt panik eftersom jag verkligen inte orkar med någon backe. Och jag vill inte ploga sönder fina spåret. Men om jag liksom viker ner mig åt vänster som en fällkniv så står ju fötterna kvar men jag bromsar med kroppen. Till handling. Upptäcker då hur djup snön faktiskt är då handen inte får motstånd utan armen sjunker ner och ansiktet i snön. Svordomar? Nej, skratt. Jag skrattade så tårarna rann medan jag kravlade mig ur spåret utan att göra mer åverkan än nödvändigt. Därefter kom jag att tänka på att jag måste sett ut som att någon kastat en gräddbakelse i ansiktet på mig. Torkade av mig för det var iskallt. SEN kom Tobbe och undrade vad jag sysslade med. Han hade missat allt kul. Och ja, det var en stor backe...

Bäzta då? Vad har hon fått ut av lovet? Jo. Jag skulle inte låta henne inte få göra nåt, såklart. Vi har gått fina gula promenadspåret innan jag åkte skidor.

Hon kan gå okopplad men väljer att gå mig i hasorna så att springa fritt skippar hon. Äta pinnar är hennes grej. Inte bära som man ser en del hundar gör, utan allt ska flisas. Hon är vårsmileyflismaskin! Sen har vi gått rundor i kvarteret och kvällspromenaderna har vi också en 4 km runda vi går. Inne är det vila eller käka älghudsben, mumma men de går åt fort.

Väl hemma igår var vår runda fin här också i vinterskrud.


Nej Bäzta, vi ska inte gå ner på isen....


Och hur tänkte du nu?

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sat, January 27, 2018 16:03:51

Vi går in på stigen här, där jag brukar gå. Det är inte lika halt och då slipper vi bilar. -Och HUR tänkte du nu?

-Testa Bäztas problemlösning, svarade jag. Och den kunde hon bra!

Hon var skitlycklig när de gick ner på andra sidan, själv gick jag utmed kanten... Väl tillbaka en timma senare gick vi genom campingen förbi platsen vi stod på förra vintern.

Efter promenaden var det dags för våfflor

Vi hade även hunnit med att se ungdomarnas skidtävlingar. Drog iväg ett motljuskort utan att ha en aning om hur det skulle se ut... Inte så tokigt tycker jag!

Allt för oss, vore kul med en kommentar...om någon läser. Bestämde mig för att behålla denna men har skurit ner den lite, hemsidan. Lagom stor för det jag använder.Födelsedagsveckan..

RoligtPosted by Eva Gustafsson Wed, June 08, 2016 20:53:17

En fantastisk vecka har gått! Jobbade måndag och tisdag sen var det studiedag på onsdagen så då var jag kompledig samt på fredag. Fantasiska dagar att vara ledig. Fixat i trädgård, varit ute med Bäzta ordentligt och spårat. Tog årets första dopp och simtur också. När Tobbe och Bäzta gick i Velam cyklade jag ner till Kocktorpssjön. Ingen aning om temperatur då termometern låg i bilen men ett par raska längder fram och tillbaka blev det.
Fredagen åkte jag till stan och träffade pappa, Kerstin och Stina på Djurgården. Vi tog oss ut till Rosendahl och tittade på växter och fikade. Fick en förskottspresent av Stina.
Under tiden vi var i stan hade Alexandra och Martin kommit hem. Och de var kvar när jag kom, de skulle ju in till stan och träffa Odd. Därefter var jag alltså och badade.

Lördagen vaknade jag av Tobbe som kom sjungandes med Champagne, jordgubbar och presenter. Bäzta vankar lite och jag tänkte släppa ut henne men hon ville upp i sängen till oss. Efter en stund säger han
”Attan, det glömde jag, ligg kvar” kommer sen tillbaka med jättevackra röda rosor! Fina presenter också o sen ringer syrran och Sten och sjunger för mig. Efter en stund mer sång, utifrån så jag tackar dem och lägger på. Alexandra och Martin? Nej, ingen mansstämma och jag lokaliserar till utanför sovrummet. Där står Cilla och Jo-Jo och sjunger så fint! Ner och tar emot dem i morgonrock. Vilken vacker blomkruka de fixat

Medan de huserade i mitt kök klädde jag på mig. Jag var totalt överrumplad! Annars hade jag fotograferat dem. För en syn som sällan skådar är att Cilla frivilligt ställer sig i köket! Hon tar hellre gladeligen hand om alla flockens hundar ute. Jättetrevlig morgon. Stackars Cilla hade haft sju helsikes funderingar på stavningen av Lachish. Tobbe hade fått leta reda på några gamla album där hans namn stod och Cilla hade frågat tio gånger för att försäkra sig om att det verkligen var JAG som skrivit. Skum stavning jag vet. Han hade fotat och messat över. Därefter åkte de till Velamsund och la spår, även till Bäzta!Alla skötte sig jättefint!

Frampå kvällen var det så dags att göra sig i ordning och åka ner till Kafé Koloni i Saltsjö-Duvnäs och ta emot gäster. Lika trevligt som alltid kombinerat med fantastiskt god mat och lika fantastiskt väder att fira i. 7 Maj går att lita på! Lite champagne i bersån tal av min far och fotografering sen satte vi oss till bords. Därefter var det kaffe och tårta här hemma i trädgården.

Tack alla inblandade för att ni gjorde min födelsedag fantastisk. Syster och Sten var ju med också från Tourette tack vare teknikens värld. Tack också för fina presenter och blomster. Vart resan sen bär är det ingen som vet…Alaska…Skottland…Irland….Australien …Öland
Hade ingen aning om att rosa boa hörde till när man fyller 50 men det gjorde det visst....
Nu hittar jag inte resten av bilderna som Tobbe tog. MEN de kommer att läggas in i galleriet! Avslutar istället med bilder av det jag gjort i helgen. Fixat o städat i rabatter, satt lite nya plantor och en Austinros som jag hämtat av presentkortet från Plantagen.


Hostan bättre, och musikåret 2015

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sun, March 06, 2016 17:14:59

Först och främst...Idag skulle Asta fyllt 15 årsmiley. Hoppas du har det bra i hundhimlen älskade hund, och att du har hallon året runt!

Nu har hostan släppt rätt mycket. Förra helgen åkte vi ut till Björkvik för att gå i lugn och ro. Pyttsan! Var HUR många bilar som helst på parkeringen trots att det inte är sommar. Knatade runt lite vid klipporna och ner en sväng så det blev några kilometer i alla fall.

Skönt att åka skridskor så. Vi hoppas få ny chans till nästa säsong att den kan bli lite riktig vinter under vintern. Lita har vi också hunnit åka i alla fall.

Nu har jag jobbat en vecka när det var sportlov, inte många barn tror vi hade 27 som mest. Över 100 barn lediga de flesta dagar.

På torsdagen tog jag ut lite komp, vi skulle till Susanne på djurakuten. Rebecca ringde tidigare på dagen och berättade Bäztas urinprov vi lämnade förra veckan nu såg bra ut, skönt. När vi kom till Susanne för årlig kontroll ställde Tobbe som vanligt upp lilla B på vågen medan jag anmälde oss. 33.6 kilo! HUR blev hon så tjock när vi slutat med kortison igen i december? Vet att de går upp av Veggiedent också som hon får för tänderna men hon har inte fått så ofta. Likaså godispåsen hon fick av Jojo i nyårspresent. Det var typ en halvårsförbrukning eftersom hon bara får 1/vecka.

Nå, efter att ha varit sjuk och inte kunnat röra mig så mycket så är det fler än Bäzta som behöver dumpa några kilon. Igår var vi då och testade motionsspåret i Velamsund. På vägen la jag ett litet spår till Bäzta på ca 400 m som fick ligga till sig. Vi åkte ner och det var ganska många ställen som inte gick att springa på men ca 2 km joggade vi nog runt av de 2.5 som det är på. Sen alltså spåret som hon hade rätt mycket spring i. Började med att hon åt skit vilket jag blev skitsur på. Hade inte munkorgen på henne nu men efter att ha fräst i ordentligt bestämde hon sig för att spåra. Tog alla utom en och jag är rätt nöjd.

Avslutar med lite av förra årets musikevenemang. Konsert i Dalhalla i Juli med Lundell såklart. Vi ställde husvagnen på stora parkeringen och det var ömsom sol ömsom regn. Jag hade lagt ett spår som jag trodde regnat bort men det gick jättebra. Sen fick hon sova kvar i husvagnen medan vi gick ner till Arenan. Började inte så bra då vi inte fick stå upp och alla som varit på konserter med Uffe ser ju att han lider lika mycket som oss. Efter ett tag sa han”- Nä nu orkar jag inte se er frysa mer!” och drog igång fullt ös. Några hade ställt sig mellan raderna vilket jag anslöt till . Några tjejer stod bredvid mig och jag såg hur vakten en bråkdel tittade bort och sa NU så sprang vi alla fram och hamnade längst fram, som det ska vara alltså!


Jag var däremot inte på Grönan. Brukar vara så kaotiskt med folk och många som bara är där och bälgar öl. Men på Göta Lejon i November och Kalmarsalen med min ungdomskompis Helene från Påskallavik. Utöver detta har jag varit på något jag önskat i många år. Fick tag på biljetter till U2!! Första spelningen var det något pucko som tagit in en pistol så då utrymdes hela Globen. Efter att ha väntat ett tag insåg jag och några till att de kommer inte att bli något. Tobbe var snäll och kom och hämtade mig eftersom klockan var mycket men inte mer än att han orkade, och skulle jag åkt kommunalt skulle det blivit jättesent. Nu blev konserten flyttad till tisdagen efter och då tog jag bilen. Konserten var värd att väntas på! Såklart.
Inte de bästa bilderna tyvärr, minnet bättre!

Tycker ändå att det är konstigt att de skriver att konserten börjar en timma innan de ens planerar att börja, för att de utgår från att folk inte passar tiden. Där är Uffe att lita på. Står det 19.30 börjar han 19.30, det är ditt ansvar om du kommer för sent och missar halva. Det var alles för idag!

Semester, del 1

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sat, August 01, 2015 21:53:21

Oj, nu var det himla länge sen. Ingen som läser här ändå tror jag, mest min dagbok. Men OM ni läser så sätt gärna ett ord eller två i kommentarerna!

Detta läsår har nog varit det värsta jag varit med om. Trots bra kollegor. Äntligen semester och vi började med Lundegård. Som tur är gjorde vi det. Vilken vecka! Vi åkte först på måndagen och sov hos pappa och Kerstin första natten innan vi drog vidare. Hade bokat en bra plats, såg det ut som och det var det också. Plats 840 närmast toaletter och det var väl lite spring där men det var bara trevligt. Särskilt för Tobbe så han hade några att prata med. Varför inte med mig? Jag låg i Kalmarsund och simmade! Sol och ca 28-30 grader varmt. Tobbe o Bäzta låg i komposthagen och ett parasoll som han åkte ner direkt på onsdag morgon och köpte.

Det var jättebra att bara kunna gå ner till stranden med Bäzta och simma. Det ”riktiga” stranden är ju längre bort på piren så där vi var turades vi om att låta hundar bada och som vanligt folkvett vi alla kunde respekterade alla varandra och ingen störde någon annan. Tisdag kväll spelade Perikles och det är så härligt dem hade kända låtar och insåg först när jag dansade med Kenny och pratade med honom att det kanske inte var så himla bra egentligen. Inte för de som inte haft långt uppehåll utan dansar ofta. Då blir det rätt tjatigt…Fast jag var glad. Kände mig som 25 bast igen! Onsdagen skulle vi varit och hälsat på Inger och Lasse men det hade blivit lite tokigt så de hade fått åka hem till Växjö en sväng igen. Jättetråkigt! Istället åkte vi in och gick till Villa Lavendel och hälsade på Monika och hennes man. Hem igen till campen sent och satt väl ute en stund innan vi gick o la oss. Vi gick promenader på morgnarna

men det blev varmt fort och Bäzta har mycket jobbigare i värmen än vad Asta hade, så vi tog det rätt lugnt och rutinen var att efter promenad och frukost gick jag och badade och kollade huruvida det var ”ledigt” i så fall gick jag upp o hämtade Bäzta o Tobbe. Sen simmade vi en stund så hon fick leka i vattnet o sen upp i kompostgallret med husse
medan jag simmade vidare.
Det händer ju lite uppträdanden emellanåt även dagtid när det är dansveckan. Jag lyckades trots solskydd bränna min nacke och rygg så pressade i solen gjorde inte jag heller utan simmade. och vi fikade himla mycket. Bäzta har på kvällen fått träna lite lydnad på gräsplanen och jag la spår när det inte var så glödhett. Annars är campinglivet mycket mental träning för henne. Mycket att hålla reda på, folk som kommer och snackar med oss, fotbollar som flyger lite överallt, cyklar. Harar har sin motionsrunda förbi där vi hade vår plats. Alla som känner oss vet hur spännande det är…för oss!

Casanovas hade show någon av eftermiddagarna och Tobbe gick upp och tittade. Jag tog Bäzta med mig och kikade också fast på ett annat ställe i skuggan. Passade på att träna lite passivitet med henne där cyklar for förbi, och det hände saker men hon skulle inte vara med varken på festen eller deras lek. Jobbigt men hon skötte sig jättebra.

På lördagen var det så dags att ta farväl av Öland och jag tycker alltid att det är lika jobbigt. Älskar Öland.

Vi bodde ett par tre steg till höger i bildkantensmiley
På Lundegård och i Borgholm, o Köpingsvik har jag härjat runt mycket i ungdomens dagar. På cykel till fots nån gång var väl färden lite vinglig också kanske!
Drog till Böda som 15 åring med en kompis och vi fick lov att sova över EN natt. Hon svor över sin far och jag min mor (Vaddå tacksamma för att vi fick åka överhuvudtaget…). NÅ efter en natt skulle färjan gå från Byxelkrok till Oskarshamn. Jag och Åsa cyklade till Byxelkrok i tillräckligt bra tid för att kunna ringa och säga att vi missade färjan…Om vi ens var i Byxelkrok jag minns inte men en natt till blev det sen åkte vi lydigt hem.

Nå åter till nutid. När vi lämnade ön åkte vi till mamma och B-A och hade grillning med dem, hyresvärden Elvy, min syster och Sten, samt Carina och Peter. Jättetrevligt som alltid! Spelade Kubb gjorde vi sen och Bäzta som faktiskt kunnat gå lös där på innergården en stund och vi hann träna lite också. Men när det blev dags för Kubb blev hon dock instängd i kompostgaller, för sin trygghets skull….

Senare på kvällen åkte vi hem till pappa och Kerstin igen och tanken var att sticka hem söndag eftermiddag men det blev en extra dag. Peps har fungerat bra men vi har varit sugna på en större vagn då det är lite jobbigt att man hela tiden måste bädda upp och ner sängarna om vi vill ha sittplats inne. Det orkar vi inte. Nu funkade det bra eftersom det var varmt. Kvällarna var tropiska i synnerhet lördagkvällen . Blev aldrig svalt.
Vi åkte ner till Mönsterås och höll på att köpa en HELT ny Kabe Smaragd. Bokade den men tänkte sen lite extra eftersom vi nog måste ha en ny bil för att dra den stora. När vi kom hem åkte vi runt o kollade lite och allt slutade med att vi nu sålt vår älskade trotjänare Peps som faktiskt har fungerat himla bra! Men familjen som köpte den kändes så bra att sälja till, fått ett fint kort av dem av deras första resa. Vi köpte en Kabe Smaragd XL KS-10. En sån vi ALDRIG skulle köpa för de var på tok för stora! Denna har nu fått namnet Kung Crispy och har varit i Söderhamn, Ljusdal och Rättvik. Mer om det senare. Ha det så länge!

Next »