När jag har tid....

När jag har tid....

Sportlov

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sat, March 03, 2018 17:06:26

Då har vi landat igen i lägenheten, och jobbat en vecka. Jag har blandade känslor sa Bäzta. Bättre säng, större utrymme att busa på men inte lika sköna promenader.

Gillar sin husvagn men det var lite kallt att ligga i förtältet i -15 så hon fick allt vackert vara inne med oss. Tobbe stackarn vart ju risig innan, även om han inte hade feber direkt så var luftrören så illa att det inte gick att åka halv-Vasan som tänktsmiley. Men JAG var frisk. Och jag åkte. Men inte halv-Vasansmiley. Denna helg orkade vi inte åka på fredagkvällen, utan packade allt som gick att packas på fredagen. Lördag morgon kom vi iväg 30 min tidigare än planerat eftersom Bäzta inte alls tänkte gå någon morgonpromenad när bilen var packad och husse sprang fram och tillbaka. Kissrunda hade hon klarat av redan och det är en dam som mycket tydligt talar om vad hon vill. Nu passade det oss att tillgodose hennes valsmiley. Vilken tur att vi inte åkte som vanligt. För denna gång hade det blivit miss på elpåslaget så när vi kommer upp runt lunch så är inte elen påsmiley. Vi har fått en ursäkt, förklaring och kommer få en kompensation. Nå, på med el, gasolvärme och efter ett tag gick det att vara inne igen. Bäzta och jag passade på att gå en prommis under tiden.

Sen på med skidorna. Inte Tobbe, han fick vila och ha tråkigt. Det var riktigt fina spår, vissa mer översnöadesmiley. Mycket djur i skogarna, inte bara skidspår

På söndagen drog jag också iväg, 8.8 km och jätteskönt kalasväder

Nu skulle vi då varit i Mora på söndagen för att lämna in Tobbes skidor på vallning och hämtat hans nummerlapp. Han var sugen men kände sig inte riktigt bra. På radion meddelades att det skett ett dödsfall under öppet spår (tror jag det var). Någon åkare hade fått hjärtstopp. Tror det var det avgörande för Tobbe. Han insåg att han omöjligt skulle kunna ta det lugnt om han åker, utan det skulle bli tävling när han står på startlinjen, så klart. Detta tror jag var på söndagen redan. Han lyckades sälja sin startplats och vi funderade på att åka och titta i alla fall.
Måndagens väder ändrade våra planer. Flera avåkningar och snöyra överallt. Frånsett hundpromenader och besök till servicehuset satt vi i vagnen och tittade på tv och löste korsord.

Tisdagen bjöd på likadant väder och det var lite plåster på såren för Tobbe, att det i alla fall inte var bra väder. Samtidigt som vi givetvis tyckte synd om dem som faktiskt åkte i snöstormen. På kvällen avtog snöandet och jag tog skidor och pannlyse på tur och Tobbe gick med Bäzta. Nu hade det blåst ner skräp i spåret men det gick att åka. Om man var duktig. Jag är inte det så jag passade på att ta lite fallträning och landa mjuktsmiley. Det måste man också lära sig, HUR man ska ramla. Mycket nysnö gjorde att jag föll mjukt.
Onsdagen tror jag det var som Tobbe kunde följa med en liten tur. Fortfarande mycket småkvistar men jag började lära mig att viktfördela och fick bara fallträna 1 gång. Skidturen avslutades genom att förvandla mig till en gräddbakelse. Vi hade åkt och jag höll på att öva på att ha längre glid på ett ben innan jag sätter ner andra foten. Det var mycket skräp, och jag kände att jag inte orkade ett helt varv till. Men en del var rätt rent.
- Tobbe vart kommer man om man tar höger här? Är det ner i jättebacken mot stadion?
-Jag kan åka och kolla, och upp till spårstarten medan du väntar.
Jag åkte fram dit och vände. Kallt var det så man vill inte vara stilla. Åkte tillbaka men ingen Tobbe. Hm... Det kanske var flackt så att han väntar där nere. Börjar åka ner men inser att det liksom fortsätter nerför och får lätt panik eftersom jag verkligen inte orkar med någon backe. Och jag vill inte ploga sönder fina spåret. Men om jag liksom viker ner mig åt vänster som en fällkniv så står ju fötterna kvar men jag bromsar med kroppen. Till handling. Upptäcker då hur djup snön faktiskt är då handen inte får motstånd utan armen sjunker ner och ansiktet i snön. Svordomar? Nej, skratt. Jag skrattade så tårarna rann medan jag kravlade mig ur spåret utan att göra mer åverkan än nödvändigt. Därefter kom jag att tänka på att jag måste sett ut som att någon kastat en gräddbakelse i ansiktet på mig. Torkade av mig för det var iskallt. SEN kom Tobbe och undrade vad jag sysslade med. Han hade missat allt kul. Och ja, det var en stor backe...

Bäzta då? Vad har hon fått ut av lovet? Jo. Jag skulle inte låta henne inte få göra nåt, såklart. Vi har gått fina gula promenadspåret innan jag åkte skidor.

Hon kan gå okopplad men väljer att gå mig i hasorna så att springa fritt skippar hon. Äta pinnar är hennes grej. Inte bära som man ser en del hundar gör, utan allt ska flisas. Hon är vårsmileyflismaskin! Sen har vi gått rundor i kvarteret och kvällspromenaderna har vi också en 4 km runda vi går. Inne är det vila eller käka älghudsben, mumma men de går åt fort.

Väl hemma igår var vår runda fin här också i vinterskrud.


Nej Bäzta, vi ska inte gå ner på isen....


Och hur tänkte du nu?

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sat, January 27, 2018 16:03:51

Vi går in på stigen här, där jag brukar gå. Det är inte lika halt och då slipper vi bilar. -Och HUR tänkte du nu?

-Testa Bäztas problemlösning, svarade jag. Och den kunde hon bra!

Hon var skitlycklig när de gick ner på andra sidan, själv gick jag utmed kanten... Väl tillbaka en timma senare gick vi genom campingen förbi platsen vi stod på förra vintern.

Efter promenaden var det dags för våfflor

Vi hade även hunnit med att se ungdomarnas skidtävlingar. Drog iväg ett motljuskort utan att ha en aning om hur det skulle se ut... Inte så tokigt tycker jag!

Allt för oss, vore kul med en kommentar...om någon läser. Bestämde mig för att behålla denna men har skurit ner den lite, hemsidan. Lagom stor för det jag använder.Födelsedagsveckan..

RoligtPosted by Eva Gustafsson Wed, June 08, 2016 20:53:17

En fantastisk vecka har gått! Jobbade måndag och tisdag sen var det studiedag på onsdagen så då var jag kompledig samt på fredag. Fantasiska dagar att vara ledig. Fixat i trädgård, varit ute med Bäzta ordentligt och spårat. Tog årets första dopp och simtur också. När Tobbe och Bäzta gick i Velam cyklade jag ner till Kocktorpssjön. Ingen aning om temperatur då termometern låg i bilen men ett par raska längder fram och tillbaka blev det.
Fredagen åkte jag till stan och träffade pappa, Kerstin och Stina på Djurgården. Vi tog oss ut till Rosendahl och tittade på växter och fikade. Fick en förskottspresent av Stina.
Under tiden vi var i stan hade Alexandra och Martin kommit hem. Och de var kvar när jag kom, de skulle ju in till stan och träffa Odd. Därefter var jag alltså och badade.

Lördagen vaknade jag av Tobbe som kom sjungandes med Champagne, jordgubbar och presenter. Bäzta vankar lite och jag tänkte släppa ut henne men hon ville upp i sängen till oss. Efter en stund säger han
”Attan, det glömde jag, ligg kvar” kommer sen tillbaka med jättevackra röda rosor! Fina presenter också o sen ringer syrran och Sten och sjunger för mig. Efter en stund mer sång, utifrån så jag tackar dem och lägger på. Alexandra och Martin? Nej, ingen mansstämma och jag lokaliserar till utanför sovrummet. Där står Cilla och Jo-Jo och sjunger så fint! Ner och tar emot dem i morgonrock. Vilken vacker blomkruka de fixat

Medan de huserade i mitt kök klädde jag på mig. Jag var totalt överrumplad! Annars hade jag fotograferat dem. För en syn som sällan skådar är att Cilla frivilligt ställer sig i köket! Hon tar hellre gladeligen hand om alla flockens hundar ute. Jättetrevlig morgon. Stackars Cilla hade haft sju helsikes funderingar på stavningen av Lachish. Tobbe hade fått leta reda på några gamla album där hans namn stod och Cilla hade frågat tio gånger för att försäkra sig om att det verkligen var JAG som skrivit. Skum stavning jag vet. Han hade fotat och messat över. Därefter åkte de till Velamsund och la spår, även till Bäzta!Alla skötte sig jättefint!

Frampå kvällen var det så dags att göra sig i ordning och åka ner till Kafé Koloni i Saltsjö-Duvnäs och ta emot gäster. Lika trevligt som alltid kombinerat med fantastiskt god mat och lika fantastiskt väder att fira i. 7 Maj går att lita på! Lite champagne i bersån tal av min far och fotografering sen satte vi oss till bords. Därefter var det kaffe och tårta här hemma i trädgården.

Tack alla inblandade för att ni gjorde min födelsedag fantastisk. Syster och Sten var ju med också från Tourette tack vare teknikens värld. Tack också för fina presenter och blomster. Vart resan sen bär är det ingen som vet…Alaska…Skottland…Irland….Australien …Öland
Hade ingen aning om att rosa boa hörde till när man fyller 50 men det gjorde det visst....
Nu hittar jag inte resten av bilderna som Tobbe tog. MEN de kommer att läggas in i galleriet! Avslutar istället med bilder av det jag gjort i helgen. Fixat o städat i rabatter, satt lite nya plantor och en Austinros som jag hämtat av presentkortet från Plantagen.


Hostan bättre, och musikåret 2015

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sun, March 06, 2016 17:14:59

Först och främst...Idag skulle Asta fyllt 15 årsmiley. Hoppas du har det bra i hundhimlen älskade hund, och att du har hallon året runt!

Nu har hostan släppt rätt mycket. Förra helgen åkte vi ut till Björkvik för att gå i lugn och ro. Pyttsan! Var HUR många bilar som helst på parkeringen trots att det inte är sommar. Knatade runt lite vid klipporna och ner en sväng så det blev några kilometer i alla fall.

Skönt att åka skridskor så. Vi hoppas få ny chans till nästa säsong att den kan bli lite riktig vinter under vintern. Lita har vi också hunnit åka i alla fall.

Nu har jag jobbat en vecka när det var sportlov, inte många barn tror vi hade 27 som mest. Över 100 barn lediga de flesta dagar.

På torsdagen tog jag ut lite komp, vi skulle till Susanne på djurakuten. Rebecca ringde tidigare på dagen och berättade Bäztas urinprov vi lämnade förra veckan nu såg bra ut, skönt. När vi kom till Susanne för årlig kontroll ställde Tobbe som vanligt upp lilla B på vågen medan jag anmälde oss. 33.6 kilo! HUR blev hon så tjock när vi slutat med kortison igen i december? Vet att de går upp av Veggiedent också som hon får för tänderna men hon har inte fått så ofta. Likaså godispåsen hon fick av Jojo i nyårspresent. Det var typ en halvårsförbrukning eftersom hon bara får 1/vecka.

Nå, efter att ha varit sjuk och inte kunnat röra mig så mycket så är det fler än Bäzta som behöver dumpa några kilon. Igår var vi då och testade motionsspåret i Velamsund. På vägen la jag ett litet spår till Bäzta på ca 400 m som fick ligga till sig. Vi åkte ner och det var ganska många ställen som inte gick att springa på men ca 2 km joggade vi nog runt av de 2.5 som det är på. Sen alltså spåret som hon hade rätt mycket spring i. Började med att hon åt skit vilket jag blev skitsur på. Hade inte munkorgen på henne nu men efter att ha fräst i ordentligt bestämde hon sig för att spåra. Tog alla utom en och jag är rätt nöjd.

Avslutar med lite av förra årets musikevenemang. Konsert i Dalhalla i Juli med Lundell såklart. Vi ställde husvagnen på stora parkeringen och det var ömsom sol ömsom regn. Jag hade lagt ett spår som jag trodde regnat bort men det gick jättebra. Sen fick hon sova kvar i husvagnen medan vi gick ner till Arenan. Började inte så bra då vi inte fick stå upp och alla som varit på konserter med Uffe ser ju att han lider lika mycket som oss. Efter ett tag sa han”- Nä nu orkar jag inte se er frysa mer!” och drog igång fullt ös. Några hade ställt sig mellan raderna vilket jag anslöt till . Några tjejer stod bredvid mig och jag såg hur vakten en bråkdel tittade bort och sa NU så sprang vi alla fram och hamnade längst fram, som det ska vara alltså!


Jag var däremot inte på Grönan. Brukar vara så kaotiskt med folk och många som bara är där och bälgar öl. Men på Göta Lejon i November och Kalmarsalen med min ungdomskompis Helene från Påskallavik. Utöver detta har jag varit på något jag önskat i många år. Fick tag på biljetter till U2!! Första spelningen var det något pucko som tagit in en pistol så då utrymdes hela Globen. Efter att ha väntat ett tag insåg jag och några till att de kommer inte att bli något. Tobbe var snäll och kom och hämtade mig eftersom klockan var mycket men inte mer än att han orkade, och skulle jag åkt kommunalt skulle det blivit jättesent. Nu blev konserten flyttad till tisdagen efter och då tog jag bilen. Konserten var värd att väntas på! Såklart.
Inte de bästa bilderna tyvärr, minnet bättre!

Tycker ändå att det är konstigt att de skriver att konserten börjar en timma innan de ens planerar att börja, för att de utgår från att folk inte passar tiden. Där är Uffe att lita på. Står det 19.30 börjar han 19.30, det är ditt ansvar om du kommer för sent och missar halva. Det var alles för idag!

Semester, del 1

RoligtPosted by Eva Gustafsson Sat, August 01, 2015 21:53:21

Oj, nu var det himla länge sen. Ingen som läser här ändå tror jag, mest min dagbok. Men OM ni läser så sätt gärna ett ord eller två i kommentarerna!

Detta läsår har nog varit det värsta jag varit med om. Trots bra kollegor. Äntligen semester och vi började med Lundegård. Som tur är gjorde vi det. Vilken vecka! Vi åkte först på måndagen och sov hos pappa och Kerstin första natten innan vi drog vidare. Hade bokat en bra plats, såg det ut som och det var det också. Plats 840 närmast toaletter och det var väl lite spring där men det var bara trevligt. Särskilt för Tobbe så han hade några att prata med. Varför inte med mig? Jag låg i Kalmarsund och simmade! Sol och ca 28-30 grader varmt. Tobbe o Bäzta låg i komposthagen och ett parasoll som han åkte ner direkt på onsdag morgon och köpte.

Det var jättebra att bara kunna gå ner till stranden med Bäzta och simma. Det ”riktiga” stranden är ju längre bort på piren så där vi var turades vi om att låta hundar bada och som vanligt folkvett vi alla kunde respekterade alla varandra och ingen störde någon annan. Tisdag kväll spelade Perikles och det är så härligt dem hade kända låtar och insåg först när jag dansade med Kenny och pratade med honom att det kanske inte var så himla bra egentligen. Inte för de som inte haft långt uppehåll utan dansar ofta. Då blir det rätt tjatigt…Fast jag var glad. Kände mig som 25 bast igen! Onsdagen skulle vi varit och hälsat på Inger och Lasse men det hade blivit lite tokigt så de hade fått åka hem till Växjö en sväng igen. Jättetråkigt! Istället åkte vi in och gick till Villa Lavendel och hälsade på Monika och hennes man. Hem igen till campen sent och satt väl ute en stund innan vi gick o la oss. Vi gick promenader på morgnarna

men det blev varmt fort och Bäzta har mycket jobbigare i värmen än vad Asta hade, så vi tog det rätt lugnt och rutinen var att efter promenad och frukost gick jag och badade och kollade huruvida det var ”ledigt” i så fall gick jag upp o hämtade Bäzta o Tobbe. Sen simmade vi en stund så hon fick leka i vattnet o sen upp i kompostgallret med husse
medan jag simmade vidare.
Det händer ju lite uppträdanden emellanåt även dagtid när det är dansveckan. Jag lyckades trots solskydd bränna min nacke och rygg så pressade i solen gjorde inte jag heller utan simmade. och vi fikade himla mycket. Bäzta har på kvällen fått träna lite lydnad på gräsplanen och jag la spår när det inte var så glödhett. Annars är campinglivet mycket mental träning för henne. Mycket att hålla reda på, folk som kommer och snackar med oss, fotbollar som flyger lite överallt, cyklar. Harar har sin motionsrunda förbi där vi hade vår plats. Alla som känner oss vet hur spännande det är…för oss!

Casanovas hade show någon av eftermiddagarna och Tobbe gick upp och tittade. Jag tog Bäzta med mig och kikade också fast på ett annat ställe i skuggan. Passade på att träna lite passivitet med henne där cyklar for förbi, och det hände saker men hon skulle inte vara med varken på festen eller deras lek. Jobbigt men hon skötte sig jättebra.

På lördagen var det så dags att ta farväl av Öland och jag tycker alltid att det är lika jobbigt. Älskar Öland.

Vi bodde ett par tre steg till höger i bildkantensmiley
På Lundegård och i Borgholm, o Köpingsvik har jag härjat runt mycket i ungdomens dagar. På cykel till fots nån gång var väl färden lite vinglig också kanske!
Drog till Böda som 15 åring med en kompis och vi fick lov att sova över EN natt. Hon svor över sin far och jag min mor (Vaddå tacksamma för att vi fick åka överhuvudtaget…). NÅ efter en natt skulle färjan gå från Byxelkrok till Oskarshamn. Jag och Åsa cyklade till Byxelkrok i tillräckligt bra tid för att kunna ringa och säga att vi missade färjan…Om vi ens var i Byxelkrok jag minns inte men en natt till blev det sen åkte vi lydigt hem.

Nå åter till nutid. När vi lämnade ön åkte vi till mamma och B-A och hade grillning med dem, hyresvärden Elvy, min syster och Sten, samt Carina och Peter. Jättetrevligt som alltid! Spelade Kubb gjorde vi sen och Bäzta som faktiskt kunnat gå lös där på innergården en stund och vi hann träna lite också. Men när det blev dags för Kubb blev hon dock instängd i kompostgaller, för sin trygghets skull….

Senare på kvällen åkte vi hem till pappa och Kerstin igen och tanken var att sticka hem söndag eftermiddag men det blev en extra dag. Peps har fungerat bra men vi har varit sugna på en större vagn då det är lite jobbigt att man hela tiden måste bädda upp och ner sängarna om vi vill ha sittplats inne. Det orkar vi inte. Nu funkade det bra eftersom det var varmt. Kvällarna var tropiska i synnerhet lördagkvällen . Blev aldrig svalt.
Vi åkte ner till Mönsterås och höll på att köpa en HELT ny Kabe Smaragd. Bokade den men tänkte sen lite extra eftersom vi nog måste ha en ny bil för att dra den stora. När vi kom hem åkte vi runt o kollade lite och allt slutade med att vi nu sålt vår älskade trotjänare Peps som faktiskt har fungerat himla bra! Men familjen som köpte den kändes så bra att sälja till, fått ett fint kort av dem av deras första resa. Vi köpte en Kabe Smaragd XL KS-10. En sån vi ALDRIG skulle köpa för de var på tok för stora! Denna har nu fått namnet Kung Crispy och har varit i Söderhamn, Ljusdal och Rättvik. Mer om det senare. Ha det så länge!

Provence, en trevlig skitresa!

RoligtPosted by Eva Gustafsson Thu, September 25, 2014 19:37:33

Fredagen den 12 september packade vi väskorna och första anhalten gick till Tyresö för att lämna Bäzta hos Cilla o Peter samt polaren Lava. Enda jag var lite orolig för var deras nya husdjur. Mina första frågor i sms var om fåglarna levde!? Direkt efter lämning åkte vi till Arlanda för att bo en natt på Clarion, det var ett bra beslut. Jag var lite nervös över min packning. Bara resväskan väger mycket så när vi sett att det fanns våg nere vid terminalerna man kunde väga själv knallade vi upp till hotellet. Jag fick ett infall o frågade i receptionen. Visst sa hon o gav mig en pinne. Hedenhös. Åkte upp och vägde väskan, vägde bara 15 så det var lugnt och vi kunde sova gott. Upp vid fem och åt frukost innan incheckning. Sen vid incheckning och bagagemärkning var det Sten och Flisa som var där fast i lite mer moderna kläder bara… Bye Bye Sverige på en vecka!

Flygresan gick bra och bagaget kom fram, meddelade syster sen var det bara att leta upp flygbussarna. Gick rätt snabbt strandpromenaden och jag längtade efter att få hoppa i Medelhavet!! Möttes vid Albert av Marie, Sten, Peter och Carina. Efter att bytt om lite på hotellet Marie o Sten bott på fick jag veta att jag inte kommer att få bada innan vi åker till huset. Stränderna ägs av restauranger och hotell. Suck! Fanns visserligen någon allmän strand här där men det fick bli senare projekt. Väldigt mycket senare skulle det visa sig. Efter att ha tagit en fika med smörgås för min o Tobbes del hade pappa o Kerstin aviserat att de var på ingång så vi gick för att möta dem. Både jag o Tobbe insåg att Nice hade löst en sak väldigt tjusigt. Spårvagnarna gick i gräsmattor

Vi hittade en oerhört vacker godisaffär men jag handlade inget för vi skulle tillbaka senare i veckan

När vi väl hittat hem, vilket fantastiskt vackert hus!!!

Bilderna gör inte helt rättvisa ser jag. Ägaren visade oss larmet, och sen förklarade vägen till affären. Vi installerade oss och sen tog vi bilarna och åkte för att handla till middagen. Det hade nog varit lättare att hitta om Sten inte lyssnat på min syster. Varför ta rätta vägen när man kan ta den bredare?

Att hitta grejor kan vara svårt hemma i ny affär men i allt myller ska vi hitta på franska. Tur att Marie pratar flytande och pappa näst intill. Jag kom ju ihåg mer än jag trodde med tanke på att jag inte pratat franska på över 20 år. Vi letade efter kyldisken med mjölk men de stod inte i kyl utan ute….hm undrar hur mycket konserveringmedel den innehöll!
Sen anslöt resten av sällskapet i omgångar. Vi blev 15, tyvärr kom inte Bengt-Allan eller Mathias B med. Vi fixade i köket alla efter sin förmåga och middagen var klar o smarrig med gott vin som det sig bör när man är i Provence.

Söndagen ägnades mest åt poolhäng men jag stack ut o sprang en sväng sen gick några av oss upp till Vence en stund. Kändes som att gå uppför röd pist.

På kvällen gick vi alla en promenad upp till Vence och gick på restaurang innan valvaka via Kerstins platta o husets Wi-Fi.

Måndagen skulle vi till Grasse . Det skulle vara en tur på ca 1 mil enligt Marie. Kerstin satte sig bak o tänkte att Tobbe skulle sitta fram men han satt bättre bak och jag fick sitta fram. Annars hade jag nog fått upp frukosten, jag som lätt blir åksjuk. Vilka vägar! Cyklisterna har backspeglar på hjälmen, SMART!

Resan påminde dock om en tur i Loopen Göteborg som jag, mamma, B-A och hans son Mathias gjorde för många år sen men denna gång var det Kerstin som lät som henne. Men det var fantastiskt vackert- tyckte vi andra. Peter var väldigt duktig på att leda en kolonn, stannade och väntade in med jämna mellanrum.

I Grasse hittade vi ett Crèperie som hade riktigt goda galette! Parfymfabriken var dock inget för mig

Gick ut rätt snart o när jag såg ut över stan hör jag några ropa, jo då Sten och Peter hade också gått ut så jag tog mig ned på terrassen och väntade med dem istället.
Vi hamnade i kö på väg hem. Vi missade en avtagsväg och vart helt körda. För er som inte kört där kan meddelas att texten på skyltarna är långt ifrån lika stora som här hemma. Efter ett tag hamnade vi på rätt spår men det hade hänt nåt så det tog tid. Tobbe och jag är ju vana vid köer men det är inte något vi vill ha på semester så vi beslutade att göra som Kerstin, ta en dag vid poolen på tisdagen.


Det visade sig på tisdag morgon att Ella o Magnus också fick ta det, men för Magnus del rummet. Han hade åkt på magsjuka stackaren och varit dålig hela natten.
Det mulnade på lite och jag tänkte efter en lättlunch att jag kan sticka ut och springa en sväng. På söndagen sprang jag en kortare men nu ville jag se om det fanns någon vägren att springa längs med. Det gick. Kan bara säga att det är bergigt. Jag var rätt slut o fick ta sista uppförsbacken, dvs ca 1,5 km i två etapper och stanna o ta Bricanyl o skölja med vatten. Vattnet hade någon bismaksmiley, klor? så jag kunde bara skölja. Sen fortsatte jag springa. När jag kom tillbaka var jag jättenöjd o tog citronvatten o resten av raviolin jag köpt igår. Duschade o tog en simtur innan jag vilade. Inte skönt i solen längre så jag tog skugga o snart kom Kerstin och sa att de tänkte gå upp i Vence och undrade om jag ville med. Jag kände mig lite skum, småfrusen men följde med. Kerstin trodde inte jag skulle behöva tröja, det är ju jättevarmt. Vi hittade en klänning till Marie och åt lite mat som jag skickade ut då allt var dränkt i olivolja. Attans vad jag började frysa. Vi hittade en affär med rea och handlade en del. Jag hittade två snygga klänningar och en långärmad tröja som expediten omedelbart vid betalning fick klippa bort lappen på så jag kunde ta på mig den. På kvällen var jag dålig sa alla andra. Mamma var jätteorolig och Marie kom in och bad att jag skulle ta febernedsättande så jag kunde vara med imorgon. Klart jag ska, det är ju liksom syftet med hela resan att vara med på hennes 50 års dag!!
Champagnefrukost skålade jag med sen fick Marie glaset. Vi åkte till Jean-Paul de Vence och fick en guidad tur på engelska. Denna häst är gjord av hästskor!

Sen var det hopp och lek ett par timmar som de flesta ägnade åt trevliga saker som shopping men jag prioriterade att besöka byns off toaletter…Vi gick en sväng också Tobbe o jag men jag orkade inte mycket.

Skulle köpt vykort men tänkte att det kan vi göra i Nice imorgon(tors) Magnus var ju frisk på ett dygn, Jag är nog bra imorgon igen så jag kan åka ner o låna havet vid Stina o Gunnars hotell! Sen skulle vi spela Boule men det hette nåot annat, den varianten förklarade hon men jag kände mig inte riktigt pigg så jag fattade hälften men man skulle hålla fötterna still bredvid varandra, som på rallylydnaden tänkte jag för mig själv.

Kerstin och jag vann över pappa och Sten. De hade nog varit snälla o tänkte ta igen det på sista poängen. Problemet för dem var bara att Diane, guiden, sa att vi ju redan vunnit och gav mig high five. Vi fick en lite längre föreläsning av Sten om att ändra reglerna. Men sorry Sten, hade visst kunnat spela lite till men drog ner till restaurangens toalett istället… När vi kom hem var det fri lek en stund innan middagen. Marie och pappa är det nog som planerat det mesta så med självklar hjälp av Sten. Kan bara önska att Marie kunde komma upp och vara biträdande hos oss för hon är duktig logistiker…

Maten var jättegod, men tyvärr kunde jag ju inte riktigt njuta av den. Lite lekar efter maten sen tackade jag för mig och la mig. Syster och far...50 och snart 70 åringen. Men 60 då....

Här är han

Och så har vi samlat far o döttrar, är vi lika?

Det blev inget Nice på torsdagen, jag låg i magkramper vid poolen eller satt på toan. Tobbe fick hög feber o låg i sängen. Efter lunch kom solen fram så jag flyttade in till sängen också. Vilken skitresa det blev.. även att huset är fint, och trevligt sällskap så förtar det. Pappa o Kerstin köpte med fisk till oss men det gick inte heller och på fredag morgon tänkte jag HUR ska jag klara att flyga imorgon? Kom på koltabletter och pappa och jag åkte upp till Vence. HELT ofattbart med parkeringar i parkeringshuset. Så små! Om någon undrar över Clio och lilla C3:an hos Citroën, åk till Frankrike och kör deras smala bergvägar och försök ta er runt i parkeringshuset så förstår ni varför man ska ha en sån! Flera fick hålla på och backa runt ett par ggr. Inte bara för att komma in på en plats utan när man skulle runt i själva P huset.
Här är en bra bild jag tog första dagen på en typisk fransk parkering..

Jag tryckte i mig koltabletter och senare följde jag med pappa o Kerstin tillbaka till Jean-Paul för att gå på museet.

Visst ser denna här nere ut som klubborna du kan köpa på ex julmarknader

Många backar har det blivit. Kunde faktiskt äta lite glass därinne! På kvällen var mamma och Tobbe kvar i huset, Tobbe med rätt hög feber och ville sova inför resan. Peter och Annika hade åkt hem tidigare så vi var elva hungriga ute. Jag var mest besluten om att gå ut lite, jag hade ju semester! Hittade en annan restaurang, och det var bra. De hade risotto som jag tog och nu fick vi vänta länge! Säkert en timma och jag var jättehungrig som inte fått behålla mat på flera dagar.

Maten var värd att vänta på även om det var lite väl lång tid.

Supergott men kunde ändå inte få i mig allt. Jag tog en koltablett till men tackade för mig strax efter halv tio. Det var tur. Sov inte mycket men en timma mellan 5-6. Började om igen med Immodium och klarade flygresan. Ringde Vårdguiden och fick veta att jag skulle dricka Proviva blåbär och vätskeersättning. Inga fler Immodium. Ringde vårdcentralen och fick komma upp för undersökning och hämta rör till bl a Salmonellaprover. Hemmakarantän tills provsvar kommit och jag har fortfarande feber.

Lite tips för er som ska åka:
Vill ni hyra bil, välj en liten Clio eller C3 el liknande.
Kolla upp om det finns motsvarighet till Proviva redan när ni är friska och drick under tiden.

När vi kom hem fick vi hämta Bäzta hos Jojo då Cilla var o spårade och Peter på cykeltävling. Det var toppen med tanke på hur vi mådde, på väg hem. Bäzta blev glad ungefär som när vi varit borta en dag. Sprang o mötte med stora pussar. Sen har hon legat på mig. Men hon är väldigt glad över den tysta rosa pipgrisen….

När jag fått fler bilder av Tobbe, pappa m fl. kommer jag göra ett fotoalbum men här kommer två bilder på gänget

Var är Eva och Annika?Tack för en trevlig vecka allesammans!


Glad Påsk!

RoligtPosted by Eva Gustafsson Fri, April 18, 2014 21:07:40
Nu var det länge sen! Här har å andra sidan inte hänt så mycket. Har ju varit dålig hela skräpvintern känns det som. Fuktigt och rått, inte många kalla dagar. Nu har jag orkat gå lite mer och det är skönt. Väntar på att få gå till lungläkare, läkarens förberedda sluta röka funkade ju inte på mig upptäckte hon när jag förekom med att säga att jag aldrig ens haft en cig i munnensmiley
Tobbe har varit ute o ridit på Polar. Kände sig lite ringrostig men det gick så bra så. Han blir ju inte höjdrädd- Polar såg inte lika stor ut nu heller...
Det är inte Bäzta som springer bredvid utan Leya!

Efter det så tog jag o Bäzta spåret. Hon skötte sig så bra, inte en skit försökte hon äta!
Syrran o Sten har varit i stan med goda vänner Peter o Carina. Vi träffades o käkade på Gute grill o bar. Fick en bra plats där


De har lamm från Gotland vilket gjorde att jag ville gå dit, vill helst bara äta svenskt kött. Tyvärr har de mycket att lära vad gäller servicesmiley.

Ullis var här förra lördagen, vi la spår i Velam, Cilla o Linda hade också lagt där men de var lite tidigare än vi...Hann ses alla en stund i alla fall.

Onsdagkvällen tog jag bilen o mötte upp Jojo, Leya och Nora vid Nyckelviken för en träningspromenad. Bäzta behöver träna på att gå med andra hundar och i synnerhet små sådana. Nu känner hon ju polarna så det gick ju bra så, men nog behöver både Bäzta o Nora träna på detta. Bäzta hade jag fullt upp med då hela Nyckelviksområdet vimlar av rådjur. J-r vad hon är stissig! Och om det tar emot i kopplet så är det inga problem att gå på två ben....smiley. "tant" Leya skötte sig exemplariskt dock!
Nu ska jag röja papper, Tobbe ska gå en sväng runt kvarteret. Imorgon spår tillsammans med Sussi och Micke, Hoppas Tobbe kan slippa bli utringd.Tjingling och fortsatt Glad Påsk!Noraparty och Sökträning

RoligtPosted by Eva Gustafsson Mon, September 30, 2013 20:58:58

Idag lördag den 28/9 har Nora gjort sitt Mh och hon gjorde det med bravur! Duktiga lilla tjejen! Borde ha haft med det stora objektivet men är glad att jag kom ihåg kameran överhuvudtaget. Blev ju alltså då lite långa avstånd och Nora har samma fina färger som höstmarken har.

Nu har jag bett Jojo färga hennes päls rosa tills hösten är över.
I söndags var vi på sökträning i Tierp. Tobbe var med och jag såg till att jag körde upp, Tobbe hem. Bäzta var jätteduktig ( och jag med tror jag Eva sa). Första gången vi var där hade hon väldiga problem att komma tillbaka till mig utan en figge. Hon slog på dövörat och skulle hämta halva Tierp. Nu, i söndags, var hon mycket mer lyhörd och hon började denna gång. Gick på två ben upp och jag tänkte att hur ska detta gå? Väl uppe så vindade hon in figgarna medan jag klädde på henne

Ut till första figgen som låg heldold. Första skicket var lite knasigt för det var några som satt vid våra väskor så hon sprang dit men kom tillbaka till mig direkt och Eva vallade in att alla måste vara med på stigen när vi är så nära. Sen gick hon ut bra. Påviset däremot hade hon lite problem med för att hon hamnade på berget och hoppade (tack och lov! ) inte ner i hålet så när hon inte kom fram sprang hon och skulle ta nästa. Men kom in. Sen hittade vi fram och hon sprang ut på nästa. Den kojan var lättare att komma in i. Sen körde vi klickersök och hon började förstå. Sen var det övrigas tur, innan vi körde fika. Efter fikat hade jag bestämt att vi skulle fortsätta med klickersöket men med figgarna på större djup. Något som nu var roligt var att hon dels har vänt två gånger och kommit till mig, och kunnat få bli inplockad för vattning och vila. Hon har fina skick och bra samarbete i söket. Hon gör inte allt själv, utan kollar var jag är och kan vara trygg med att hon får springa ut igen om hon bara lyssnar. Nu har vi fått till det bra, ska fortsätta köra okopplad mer, skogslydnad och påvis. Angående påvisen ska jag försöka se om vi kan leka med henne hos figgen istället för, eller som variation till, godis. Som Eva konstaterade; söka folk i skogen kan hon, markera kan hon. Fortsätta med skogslydnaden och tryggheten att hon får jobba vidare fast jag ibland tar in henne. VI kan köra klickersök med flying, men jag ska ta in henne ungefär vart tredje skick enbart för att ge henne en liten gobit, innan jag genast skickar ut henne igen.
Och här kommer Mammut


Och Prizma

Next »